Home » «Hodet er slitent» – DSV-Adler går glipp av kuppet i Slovenia

«Hodet er slitent» – DSV-Adler går glipp av kuppet i Slovenia

by Ashley Olsen

Det gikk ikke denne gangen: Etter at DSV-Adler vant lag-VM i Vikersund, var det ikke nok til en topp-tre-plassering i Planica lørdag. Hopperne var da selvkritiske.

Etter det første lagløpet i Planica så det ikke ut som en pallplass for DSV-Adler, til slutt ble det femteplass. Slovenia tok førsteplassen foran Norge og Østerrike.

Markus Eisenbichler fløy 218,5 meter og forbedret dermed sitt første hopp. Det tyske laget ble likevel nummer fem. Constantin Schmid passerte ikke de 200 meterne. Han gikk tom for fart og landet etter 199,5 meter.

«Sesongen er lang og hodet er slitent»

Schmid sa senere selvkritisk på ARD: «Jeg beklager. Jeg var ikke opp til det. Sesongen er lang og hodet mitt er slitent.»

Men Andreas Wellinger nådde 228 meter og viste nok en gang at han var tilbake i full form etter en lang skade. Men han kunne ikke ta det tyske laget lenger enn til femteplassen. Og Karl Geiger leverte også en sikker innsats, ryddet 231 meter og sørget for en forsonende avslutning for laget i skiflyging i Slovenia.

Geiger: «Jeg falt kort i et hull»

Landstrener Stefan Horngacher oppsummerte det på ARD: «Vi må svelge det i dag. Jeg er fornøyd med Wellinger og Geiger. Constantin og Markus var ikke gode nok til å hjelpe laget.»

Og Karl Geiger fant også ærlige ord. Han vil mest sannsynlig måtte overlate den samlede verdenscupledelsen til Japans Ryoyu Kobayashi på søndag etter å ha blitt nummer tolv på fredag ​​og innrømmet: «I går falt jeg i et lite hull. I dag var bedre.»

Schmid og Eisenbichler svekkes i første runde

Starten lørdag morgen var ikke ideell for det tyske laget. Etter to hoppere, Markus Eisenbichler og Constantin Schmid, lå DSV-laget på nest siste sjuendeplass. De to skihopperne kom ikke over 200-meteren. Schmid var synlig irritert etter å ha landet etter 186 meter og slo hånden på hjelmen. Eisenbichler nådde 196 meter.

Andreas Wellinger ble nummer tre på 220,5 meter og Karl Geiger landet etter 229 meter. Etter første runde lå DSV-laget på femteplass bak Slovenia, Norge, Østerrike og Polen.

Related Videos

Leave a Comment