Home » Her er svenskene som kjemper om Gullpalmen i Cannes

Her er svenskene som kjemper om Gullpalmen i Cannes

by Liv Ullmann

Gullpalmen er en av de mest prestisjefylte filmprisene i verden og i år konkurrerer Ruben Östlund med filmen «Triangle of sadness», Tarik Saleh med «Boy from the sky» og Ali Abbasi med filmen «Holy spider» .

Ruben Östlund og «Triangle of sadness»

For andre gang har Ruben Östlund sjansen til den prestisjetunge Gullpalmen i Cannes. I 2017 vant han med filmen «The square», første gang på 25 år at en svensk produksjon har vunnet prisen.

Med sin nye film, samtidssatiren «Triangle of sadness», beskriver han hva som skjer når en gruppe mennesker på en luksusyacht går på grunn på en øde øy. Woody Harrelson og Henrik Dorsin er noen kjente navn i rollene.

Tarik Saleh og «Boy from Heaven»

Tarik Saleh er graffitimaleren og programlederen som har blitt filmskaper. I 2016 slo han igjennom med den internasjonalt prisbelønte «The Nile Hilton Crash» og Golden Beetle. Filmen var basert på den sanne historien om drapet på den libanesiske sangeren Suzanne Tamim 2008, og det fant sted i ett Kairo i modenhet.

Med den nye filmen «Boy from heaven» vender Saleh tilbake til Kairo. Denne gangen ved et av de største og eldste universitetene i verden, Al-Azhar, hvor en fattig gutt mottar et stipend og blir involvert i en maktkamp med den religiøse og politiske eliten.

Ali Abbasi og «The Holy Spider»

Svensk-iranske Ali Abbasi er utdannet regissør i København og gjorde stor sprut med filmen Border, basert på skrekkhistorien til John Ajvide Lindqvist. Filmen vant Un Certain Regard på filmfestivalen i Cannes og prisen for beste film på Guldbagge-gallaen 2019.

I år konkurrerer han med den danske filmen «Holy Spider» om en journalist som jager en seriemorder etter flere drap på prostituerte kvinner i den hellige byen Mashhad.

Finn ut mer i klippet over.

Related Videos

Leave a Comment