Home » Her er dagens største nyheter

Her er dagens største nyheter

by Russell Crowe

Tyrkia utviser flere ambassadører

Ambassadørene som for tiden er utvist fra Tyrkia er fra Sverige, Norge, USA, Canada, Frankrike, Finland, Danmark, Tyskland, Nederland og New Zealand, ifølge tyrkisk korrespondent Thomas Thoren To SVT.

Den svenske ambassadøren i landet er Staffan Herrström. Han har en solid bakgrunn som administrerende direktør i Sida og ambassadør i Tanzania, Hanoi, Warszawa og Bangkok.

Kunngjøringen kommer etter en uttalelse fra diplomater som krever løslatelse av fengslet forretningsmann og filantrop Osman Kavala.

Dette gjorde president Recep Erdogan rød.

«Vi har ikke råd til å ønske dem velkommen til landet vårt,» sa han i en uttalelse.

LES MER: Tyrkia utviser diplomater – svensker blant utviste

Politiet kartlegger Einars siste dager

Fredag ​​kveld ble Nils «Einár» Grönberg skutt i hjel. En intensiv mordjakt pågår nå, der politiet undersøker hva som skjedde i området i dagene frem til drapet.

– Vi kartla siste gang i offerets liv, forklarer Anna Westberg, talsperson for Stockholm -politiet.

En av de heteste sporene for politiet er overvåkningskameraer i området. Mens hendelsesforløpet ble filmet, hersker hemmeligheten om forundersøkelsen – men siden skytingen har politiet jobbet med å samle inn materiale.

I tillegg er det vitner som så hele eller deler av hendelsesforløpet.

– Vi jobber på forskjellige måter med å samle informasjon og analysere det vi allerede har og fortsette å jobbe med å straffeforfølge de ansvarlige, sier Westberg.

LES MER: Politiet kartlegger Einars siste dager

De tre ISIS -kvinnene frigjort

De tre ISIS -kvinnene gikk av med åtte barn i Arlanda, nær Stockholm. De ble møtt av politiet på flyplassen og barna ble tatt hånd om av sosiale myndigheter.

Fram til lørdag ble de arrestert mistenkt for krigsforbrytelser. Men nå er alle tre løslatt.

– Mistanke er fortsatt, og etterforskningen fortsetter med uforminsket kraft, sa kammeradvokat Peter Larsson fra National Unit against International and Organized Crime i en uttalelse.

LES MER: Frigjøring av tre kvinner fra ISIS – fremdeles mistenkelig

Related Videos

Leave a Comment