Home » Helse – Norge opphever siste koronarestriksjoner – Helse

Helse – Norge opphever siste koronarestriksjoner – Helse

by Edvard Munch

Oslo (dpa) – Etter Danmark og Sverige tar Norge farvel med nesten alle gjenværende koronatiltak.

Etter en stor lettelse for snart to uker siden, er de fleste andre restriksjoner i det skandinaviske landet nå ikke lenger gjeldende, inkludert kravet om å bære maske og en meters avstandsregel. – Avstanden mellom oss er ikke lenger nødvendig, sa statsminister Jonas Gahr Støre i Oslo. Som et symbol på opphevelsen av maskeplikten la han munn- og nesebeskyttelsen i innerlommen på jakken.

Pandemien utgjør ikke lenger en stor helsetrussel for folk flest, sa Støre. Omicron-varianten av koronaviruset gir et mildere sykdomsforløp og vaksinasjoner har gitt god beskyttelse. Ifølge statsministeren gjenstår to anbefalinger: Kun voksne med symptomer skal testes, og de som tester positivt som voksne bør holde seg hjemme i fire dager. Alle inngangsbetingelser fravikes.

Allerede i begynnelsen av februar varslet Støre en fullstendig lempelse av koronarestriksjonene. Dette innebar blant annet at det ikke lenger var restriksjoner på servering av alkoholholdig drikk og på idrett og andre fritidsaktiviteter. Nordmenn måtte imidlertid fortsatt holde avstand til hverandre og fortsette å bruke ansiktsmasker i butikker, offentlig transport og andre overfylte situasjoner.

© dpa-infocom, dpa:220212-99-92314/2

Related Videos

Leave a Comment