Home » Hele verden berørt: snart skal livet til gatehunden Arthur vises på kino

Hele verden berørt: snart skal livet til gatehunden Arthur vises på kino

by Liv Ullmann

Filmen om hunden Arthur og eieren Mikael Lindnord har premiere i mars 2024. Hovedrollene inkluderer Mark Wahlberg og Simu Liu. Minst tre hunder og datagenererte bilder er involvert i skildringen av hovedpersonen Arthur.

– Jeg visste fra begynnelsen, spesielt at scenene med Mark Wahlberg og Arthur var utrolig viktige for å få gjort riktig. Jeg følte bare at jeg ville gjøre det så riktig som mulig, sier Mikael Lindnord, som også er filmens produsent.

Møttes under VM i Ecuador

Filmen er basert på boken «Arthur: Street Dog Who Left the Jungle and Found a Home», skrevet av Mikael Lindnord og utgitt i 2016.

Det var under verdensmesterskapet i regnskogen i Ecuador at multisportutøveren Mikael Lindnord og lagkameratene hans møtte en raggete gatehund. De kastet noen kjøttboller til ham og fortsatte deretter løpeturen. Så hunden Arthur forlot dem aldri, men fulgte dem i 700 kilometer.

En historie som rørte mange

Historien spredte seg og berørte mennesker over hele verden. Etter at konkurransen var avsluttet, bestemte Mikael Lindnord seg for å hente Arthur hjem til familien i Örnsköldsvik og gjøre ham til et medlem av familien.

Arthur døde i 2020, men det går ikke en dag uten at Mikael eller noen i familien hans tenker på ham.

– Han gjorde et stort inntrykk på familien vår. Vi vil ikke snakke om at han døde, men heller om hva livet hans betydde for oss og for mange andre, sier Mikael Lindnord.

I klippet: Se glimt av filmen og hør Mikael fortelle om hundene som spiller Arthur.

Related Videos

Leave a Comment