Home » Håndball: THW Kiel sikrer tittelen på stor DHB-cupfest i Hamburg håndballnyheter

Håndball: THW Kiel sikrer tittelen på stor DHB-cupfest i Hamburg håndballnyheter

by Roald Amundsen

De fortryllede lederne, dusinet fullt: THW Kiel vender tilbake til tronen i den tyske cupen etter den overbevisende seieren mot SC Magdeburg.

Filip Jicha ropte sin glede og tilfredshet med sin første cupseier som manager for THW Kiel og presenterte stolt sølvpokalen under konfettidusjen i Hamburg.

«Jeg er glad og veldig stolt av laget, over hvordan de gjorde det,» sa Jicha etter å ha overbevist 28:21 (12:13) i finalen mot lederne SC Magdeburg og innrømmet at han var «litt sint». , «fordi vi ble ansett som fremmede».

Bruk Chrome-nettleseren for å bruke videospilleren vår med optimal ytelse!

THW Kiel er nok en gang vinneren av den tyske cupen. I finalen beseirer nordtyskerne SC Magdeburg.

Vill fest i salen med THW-fans

Jicha-stjerner rundt den enestående Niklas Landin (42 prosent ballonger med vegger) har i mellomtiden feiret Kiels retur til den tyske cuptronen med en vill innendørsfest med THW-fans. «Det er en ekstremt behagelig følelse,» sa sirkelløper Patrick Wiencek etter sin tolvte Kiel Cup-triumf med klare øyne: «Vi tok cupen tilbake til Kiel. Det var det det handlet om.»

Kiels imponerende defensive prestasjon

Garanten for Kiels velfortjente seier i en drømmefinale av de beste tyske håndballlagene for tiden på toppen i lang tid var en strålende defensiv prestasjon med kun åtte (!) innslupne mål i andre runde. «Den defensive prestasjonen var utrolig. Gutta var så varme,» sa Jicha.

Sagosen kan ikke overgås av folket i Kiel

Kiels toppscorer søndag var den norske forsvarsspilleren Sander Sagosen med åtte mål og tidligere landslagsspiller Hendrik Pekeler med seks mål. Allerede i seieren på 28:26 mot Lemgo dagen før, da de tok revansj for semifinalene de tapte i fjor, hadde superstjernene Sagosen og Landin satt de avgjørende aksentene.

Trener THW roser Magdeburg-sesongen

Jicha, som tok over som trener i Kiel etter Alfred Gislason i 2019, hyllet også Magdeburg-siden «fordi de har en flott sesong». Dette var imidlertid en liten trøst for SCM, da lederen av Bundesliga-tabellen, som hadde sin beste pitcher i Omar Ingi Magnusson (6 mål), gikk glipp av sin tredje cupseier etter 1996 og 2016 og sjansen til å vinne den siste. runde i Hamburg mulig første dobbel i klubbens historie.

«Det gjør veldig vondt,» sa SCM-trener Bennet Wiegert, han brydde seg ikke om sekspoengsledelsen i ligaen søndag ettermiddag: «Hvis du vil ta med deg noe her, må du være mer ufølsom.»

Spennende kamp foran et utsolgt publikum

Opphetet, høy klasse og kjempet: i den nye utgaven av 2019-finalen (da 28:24 for Kiel) spilte begge lag en ekstremt intens kamp foran 13 200 tilskuere i Barclays Arena, utsolgt, som de to defensive linjer og fremfor alt satte to sterke keepere i utgangspunktet sitt preg.

Den følelsesladede atmosfæren truet med å renne over

Følelser selv på sidelinjen. Spesielt på Kiels side kranglet trener Jicha og hans spillere høylytt med dommerens avgjørelser, ved pause var det nesten en kamp på banen mellom Kiel og SCM Weber-spilleren. «Følelser er en del av det,» sa Pekeler senere.

Kiel viser seg betydelig i andre omgang

I den andre delen har tempoet økt dramatisk. Spesielt Kiel presset gasspedalen betraktelig og tok etter 41 minutter tilbake ledelsen for første gang med tidligere landslagsspiller Steffen Weinhold (18:17). Da Pekeler scoret 22:19 med en nyttig runde tolv minutter før slutt, kunne ikke Zebras motstå sin første cupseier siden 2019.

Siste Final Four i Hamburg

Cupfinalene ble arrangert i Hamburg for siste gang på 28 år og Final Four spilles i Köln fra neste år. «De to dagene var den perfekte avslutningen på store tiår i Hamburg,» sa ligasjef Frank Bohmann SID: «Nok en gang opplevde vi tre flotte kamper og en fantastisk stemning. Vi har selvfølgelig tårer i øynene når vi sier farvel, men nå gleder vi oss til Köln.»

SID

Alle andre viktige nyheter fra sportsverdenen finner du i Nyhetsoppdateringen.

Related Videos

Leave a Comment