Home » Han ber om generalforsamling etter Linn Svahns kritikk

Han ber om generalforsamling etter Linn Svahns kritikk

by Russell Crowe

Mørket falt over Falun da Pierre Mignerey forlater juryrommet og møter SportExpressen. Han hadde nettopp en 15-minutters diskusjon med Norges internasjonale trener Espen Bjervig som ønsket en forklaring på hvorfor Linn Svahn ikke ble straffet i søndagens sprint.

Svahn var tøff foran norske Lotta Udnes Weng før opprøret i en kvartfinale – og etter det eskalerte følelsene.

Weng mente at Svahn «Ødela dagen hennes» og det var det «En klar hindring». Samtidig kommenterte flere norske eksperter og uttalte at juryen ikke turte å opptre fordi Svahn konkurrerte på hjemmebane.

Linn Svahn tok til sporet rett foran Lotta Udnes Weng.

Foto: SVT.

Pierre Mignerey rister på hodet.

– Linn Svahn er den første og kan derfor velge hvilket spor han vil ha. Slik jeg ser det er det ikke noe unaturlig ved å velge sangen han holder på med. Da blir det kontakt mellom henne og Weng, men det er ikke noe galt i det, sier Mignerey som er overrasket over de sterke reaksjonene.

– Jeg skjønner ikke hvorfor folk er så overrasket. Det var ikke noe spesielt spør du meg.

Innkalle til generalforsamling

I neste åndedrag forklarer Pierre Mignerey at det begynner å bli mange klager på juryens avgjørelser. Og han føler det er på tide å handle.

Etter denne sesongen vil han innkalle til en generalforsamling med alle nasjoner.

– Jeg har allerede snakket om det med noen representanter for rytterne, fordi jeg mener vi må ta en diskusjon, sier Mignerey.

– Vi må snakke om hvordan vi tolker reglene og velge hvilken retning vi skal ta i fremtiden.

Tenk fremfor alt på hindringene, hvordan var det i dette tilfellet?

– Hindringer er de vanligste ulykkene. Men det handler også om hva man skal gjøre ved forbikjøringer og hvem som har ansvaret. Under Tour de ski fikk vi mange kommentarer fra skiløpere som sa at kontakt er noe som hører til sprint og massestarter – og de syntes det tok for lang tid.

Det mest bemerkelsesverdige tilfellet under Tour de ski var da Anamarija Lampic ble vasket etter en tett forbikjøring av Nadine Fähndrich, noe som førte til at Frida Karlsson kom på pallen etterpå. Men oppvasken ble senere opphevet av disiplinærkomiteen til Det internasjonale skiforbundet etter at Slovenia la inn en protest.

Pierre Mignerey fortsetter:

– Det er ikke juryen på den ene siden og rytterne på den andre. Vi gjør det sammen. Men nå ser jeg tegn, når juryens avgjørelser blir anket og vi hører kommentarer som dette … da føler jeg det er på tide å krangle. Vi må ha regler som alle kjøper og tolker på samme måte.

Verdenscupen fortsetter neste helg med renn i Ulricehamn.


FOR Å VITE MER: Linn Svahn svarer: «Eksperter og skiløpere er ikke juryer»

FOR Å VITE MER: Charlotte Kalla viser frem den hemmelige dagboken

FOR Å VITE MER: Verdenscupen i langrenn: alt du trenger å vite

Skidsnack: Johaugs svar – som gjør Linn Svahn målløs

Lørdag «Skidsnack» på Falun med Philip Gadd, Ludvig Holmberg og Tomas Pettersson.

Related Videos

Leave a Comment