Home » Gyumri i Armenia og Kragero i Norge blir søsterbyer

Gyumri i Armenia og Kragero i Norge blir søsterbyer

by Siv Jensen


GYUMRI, 25. APRIL, ARMENPRESS. Den armenske byen Gyumri og den norske byen Kragerø ble søsterbyer.

Kragero-ordfører Grunde Knudsen var på offisielt besøk i Gyumri 25. april og notatet som erklærer søsterbyene Gyumri og Kragero ble undertegnet i Gyumri rådhus av Gyumri første varaordfører Artur Papikyan og Knudsen.

Avgjørelsen ble tatt tidlig i 2018 av daværende Gyumri-ordfører Samvel Balasanyan og deretter Kragero-ordfører Jone Blikra.

«Som Sister Cities vil det første samarbeidet være innen kultur og utdanning, men vi planlegger også kommersielt samarbeid i fremtiden. Det forventes et ganske godt samarbeid, sier Knudsen til ARMENPRESS.

Han sa at det nå bor en armensk familie i Kragero.

«Dette er mitt første besøk til Armenia, jeg håper at etter neste års valg vil jeg få muligheten til å besøke Armenia igjen, et land som overrasket meg med sin rike historiske og kulturelle arv. Jeg har virkelig fått en veldig positiv energi fra Armenia, jeg blir rørt av holdningen til folket, dere er veldig åpne og varme mennesker. Jeg er glad og stolt over å ha signert memorandumet mellom de to byene, til fordel for utviklingen av de to byene, sa han.

På sin side sa varaordføreren i Gyumri at han var trygg på et produktivt samarbeid.

Related Videos

Leave a Comment