Home » Gullstafett etter skiskytterdrama i Norge – OC 10 lag.

Gullstafett etter skiskytterdrama i Norge – OC 10 lag.

by Roald Amundsen

Den russiske handleren Eduard Latypov bommet på det som så ut til å være en klar ledelse i tirsdagens siste stående etappe og måtte til slutt ta til takke med bronse bak Norge og Frankrike. Den østerrikske kvartetten med David Komatz, Simon Eder, Felix Leitner og Harald Lemmer lå på sjetteplass før finaleomgangen og ble nummer ti i finalen.

Rittet ble fremrykket med to og en halv time dagen før på grunn av forventet kulde, men skiløpere fra 21 nasjoner slet fortsatt med minus 16 grader med veldig kjedelig og sakte snø. Østerrike-starteren David Komatz falt til Simon Eder på 12. plass med en umiddelbar fordel for det russiske laget.

Salzburg-rytteren gjenopprettet fire posisjoner med en utmerket runde og mistet Felix Leitner, som var bare 40 sekunder fra medaljen på den tiden, til åttendeplass. Med feilfrie skyteprestasjoner tok Leitner til og med Østerrike til sjetteplass før toer Harald Lemmerer falt.

Det store finaledramaet fant sted rett foran. Fordi det russiske olympiske komité-laget så ut til å rase mot en klar seier fra start til slutt med en enorm ledelse. Men så skjøt Latypow så massivt at han måtte ta to strafferunder. Vetle Sjaastad Christiansen benyttet sjansen for Norge, som kun ble nummer tre i siste runde, og tok ledelsen med et feilfritt skudd.

Norge med Sturla Holm Laegreid, Tarjei Bö, Johannes Thingnes Bö og Christiansen vant til slutt etter en strafferunde og syv straffer med 27,4 sekunders fordel på Frankrike (0/9) med Fabien Claude, Emilien Jacquelin, Simon Desthieux og Quentin Fillon Maillet. ROC-kvartetten forsvarte minst tredjeplassen foran Tyskland.

For Johannes Thingnes Bö ble det allerede tredje gull i Beijing etter blandet stafett og sprint. Dobbelt olympisk mester Fillon Maillet vant også en medalje i den femte konkurransen, sølv for tredje gang.