Home » Grensehandelen intensiveres etter krisen: bekymring for nye restriksjoner

Grensehandelen intensiveres etter krisen: bekymring for nye restriksjoner

by Edvard Munch

Svenske selskaper bevilger rundt 600 millioner svenske kroner til sine ansattes tjenestepensjon hver dag. Samtidig klarer mange bedrifter ikke å integrere tjenestepensjon i sitt bærekraftsarbeid.

– For å være i forkant må hele verdikjeden sikres for bærekraft og derfor er også yrkespensjonering inkludert, sier Johanna Lundgren Gestlöf, leder for bærekraft i SPP.

Tre trinn for å styrke gratis bærekraftsarbeid

Med nye lover og regler, historisk høye forbrukerkrav og et talentdrevet arbeidsmarked er det ikke lenger nok å fokusere utelukkende på bærekraft i kjernevirksomheten for å skille seg ut fra mengden.

– Det er mange arbeidsgivere som ikke vet hvor de skal begynne for å styrke bærekraftsarbeidet sitt, men når man først kommer i gang er fordelene mange. Du demonstrerer for eksempel at du er i forkant når det gjelder bærekraft, som styrker merkevaren din på sikt. Det er også et konkurransefortrinn i kampen om jobben, sier Johanna Lundgren Gestlöf.

Analyser situasjonen

Han sier det første trinnet er å analysere situasjonen. Hvordan er selskapets pensjonskapital plassert i dagens situasjon, kan du påvirke fondets tilbud og hvordan integrerer eksisterende tilbyder bærekraft basert på miljømessige, sosiale og etiske faktorer i forvaltningen?

– Du må også sørge for at kravene stemmer overens med din overordnede bærekraftsstrategi og at dine ansatte får enkel og engasjerende informasjon om din innsats.

Johanna Lundgren Gestlöf, leder for bærekraft i SPP.

Ikke glem å lage et klart bilde av linsen. Analyser pensjonskapitalen din basert på dine prioriteringer og utvalgte bærekraftskrav. Du kan for eksempel stille krav til måling og målretting av karbonutslipp for alle dine ansattes pensjonsinvesteringer.

– Hvor er du for tiden og hva skal til for å nå dine mål? Til slutt må du også holde styr på hva som kan måles og følges i forhold til dine bærekraftskrav.

Mer verdiorientert arbeidsmarked

Hvis det virker overveldende for deg, kan du leie inn profesjonell hjelp med en overhaling og med en eventuell ny tilførsel av pensjon. Sørg for at innkjøpskonsulenten forstår selskapets verdier og bærekraftsstrategi og at disse gjennomsyrer prosessen tilstrekkelig.

– Vi vet at arbeidsmarkedet blir mer og mer verdiorientert og at bærekraftsarbeid havner øverst på listen når dagens talent vurderer potensielle arbeidsgivere. Med bærekraftskrav i tjenestepensjonstilbudet får din bedrift et nytt verktøy for employer branding, men det trengs tydelig og engasjerende kommunikasjon i både interne og eksterne kanaler, sier Johanna Lundgren Gestlöf.

Tre trinn for å styrke gratis bærekraftsarbeid

Related Videos

Leave a Comment