Home » Gratisuken skal stoppe smittespredningen – så russerne bestiller turer til solen

Gratisuken skal stoppe smittespredningen – så russerne bestiller turer til solen

by Russell Crowe

Spredningen av infeksjonen i Russland har økt til rekordnivåer den siste tiden, med St. Petersburg og Moskva hardest rammet.

– Det er faktisk veldig ille. Dødstallene stiger nesten hver dag og har gjort det i nesten en måned, sier russisk SVT-korrespondent Bert Sundström.

For et år siden var dødstallet 600-700 per måned. Nå har antallet vært over 1000 i flere dager.

– Dette er den offisielle figuren. En demograf jeg har snakket med mange ganger, spekulerer i at det er omtrent doble, muligens trippel, russere som faktisk dør hver dag. Så det er muligens det verste i hele verden.

Liten vilje til å la seg vaksinere

At smittespredningen øker så mye akkurat nå kan på en eller annen måte ha sammenheng med åpning av skoler og ferieavslutning, men fremfor alt er det den lave vaksinasjonsraten i landet.

– I bunn og grunn handler det om at folk ikke vil vaksineres, det er vel rundt en tredjedel av befolkningen som blir vaksinert nå. Det er veldig lavt og har sammenheng med at folk verken stoler på myndighetene eller vaksinen, sier Bert Sundström.

Permisjon med lønn neste uke

Det er nå innført strenge blokader i Moskva og St. Petersburg. Klesbutikker og kjøpesentre er stengt, men dagligvarebutikker og apotek er åpne, det samme er museer og teatre.

– Putin annonserte at neste uke blir en slags lønnet permisjon. Så er det mange russere som har tenkt å reise på ferie til Sør-Russland, Egypt eller Tyrkia. Flyreiser til Egypt er fullbooket.

At mange har tenkt å bruke permisjonen til å reise til utlandet har ifølge Bert Sundström vakt noen sinte reaksjoner.

– Det betyr at det blir mange som sitter i nærheten og de vil reise i stedet for å settes i karantene.

Related Videos

Leave a Comment