Home » Gratis roaming i EU i ti år til

Gratis roaming i EU i ti år til

by Edvard Munch

(Dpa) – Mobiltelefonkunder kan ringe, sende tekstmeldinger og surfe på internett i andre EU-land uten ekstra kostnad i ytterligere ti år. Dette er muliggjort med en utvidelse av såkalt roaming, som EU-landene har gått foran for, som annonsert mandag. EU-parlamentet og individuelle regjeringer har også blitt enige om strukturen for fri roaming. Etter at MEP-medlemmer allerede hadde blitt enige, var det fortsatt ingen offisiell godkjenning fra EU-statene for at forordningen skulle tre i kraft.

Den trer i kraft 1. juli og erstatter eksisterende krav.

Siden 15. juni 2017 er det ingen roamingkostnader i de 27 EU-landene, samt på Island, Liechtenstein og Norge. Avtalen omfatter også endringer i gjeldende regelverk. Den samme kvaliteten på tjenestene bør være tilgjengelig for forbrukere i utlandet der det er mulig.

Ursula Pachl fra den europeiske forbrukerorganisasjonen Beuc sa at en av de største suksesshistoriene for forbrukere i EU fortsetter med denne utvidelsen og forbedringen. Han kritiserte det faktum at tekstmeldinger og telefonsamtaler mellom EU-land fortsatt kan medføre høye kostnader dersom de ikke dekkes av roamingforordningen. Dette kan for eksempel være tilfelle hvis du bruker en mobiltelefon med tysk nummer for å ringe en forbindelse i et annet EU-land.

Related Videos

Leave a Comment