Home » Global Political Calendar: Verdens ledere på COP26, Kina holder CIIE

Global Political Calendar: Verdens ledere på COP26, Kina holder CIIE

by Russell Crowe

I den kommende uken vil den britiske byen Glasgow være vertskap for den 26. FNs konferanse for partier om klimaendringer (COP26) og Kina vil holde den fjerde China International Import Expo (CIIE) i Shanghai.

COP26 i søkelyset

FNs klimakonferanse, som har blitt kalt et «vendepunkt for menneskeheten», begynner i Glasgow søndag. Miljøeksperter har identifisert flere kritiske problemer: det globale karbonmarkedet, klimafinansiering og faktisk implementering.

Globale ledere forventes å vurdere den generelle fremgangen og planlegge fremtidige handlinger på konferansen, den første som finner sted etter den femårige gjennomgangssyklusen av Paris-avtalen fra 2015. COP26 var opprinnelig satt til november 2020, men ble utsatt på grunn av den globale pandemien.

Storbritannias statsminister Boris Johnson har invitert stats- og regjeringssjefer til å delta i et verdensledertoppmøte, som finner sted mandag og tirsdag. Frankrikes president Emmanuel Macron og USAs president Joe Biden har bekreftet at de vil være i Glasgow.

COP26, som er satt til å vare i to uker, kommer mens verden har gått gjennom en rekke nylige klimaendringer-relaterte naturkatastrofer, fra alvorlige flom til massive villbranner.

4th CIIE tiltrekker seg flere ledende selskaper

Nesten 3000 bedrifter fra 127 land og regioner vil delta i den fjerde China International Import Expo (CIIE), som er planlagt fra 5. til 10. november i Shanghai.

Totalt 58 land og regioner, samt tre internasjonale organisasjoner vil delta på landsutstillingene, som vil holdes på nett i år.

Mer enn 80 prosent av Fortune 500-selskaper og industriledere fra i fjor vil returnere til den globale handelsgallaen i Shanghai, og det totale antallet vil overstige fjorårets, ifølge arrangørene.

Dag for dag

Mandag: Verdens ledere venter på COP26 i Glasgow, Storbritannia (til 2. november); Sør-Afrika holder valg til lokale myndigheter.

Tirsdag: Verdensledertoppmøtet på COP26 avsluttes; International Energy Forum (IEF) starter i Oslo, Norge (til 3. november); New York City i USA holder et borgermestervalg.

Onsdag: Kong Willem-Alexander og dronning Maxima av Nederland besøker Expo 2020 Dubai og deltar på åpningen av den nederlandske paviljongen.

Torsdag: Det 22. OPEC- og ikke-OPEC-ministermøtet finner sted i Wien, Østerrike

Fredag: Den 4. China International Import Expo starter (til 10. november).

Lørdag: Internasjonal dag for å forhindre utnyttelse av miljøet i krig og væpnet konflikt.

Søndag: Nicaragua holder presidentvalg og nasjonalforsamlingsvalg

(Med innspill fra byråer)

Related Videos

Leave a Comment