Home » Geelys campingvogn viser frem noe interessant kjøretøyteknologi

Geelys campingvogn viser frem noe interessant kjøretøyteknologi

by Liv Ullmann

Nei, det fantes ingen campingversjon av Volkswagen ID. Nynne. I stedet vil vi presentere Farizon Auto Sportsvan som et elektrisk alternativ for de som leter etter en bobil uten lokale utslipp.

Dette er Farizon Auto eid av Geely, et selskap som ellers hovedsakelig driver med transportkjøretøy av ulike slag, som nå har vist en campingvogn og det som er interessant er ikke at det faktisk er en bobil, men teknologien som er basert på. For som vi alle vet, er Geely-gruppen også svært relevant på våre breddegrader, som eier av bilmerker som Volvo Cars og Polestar, bare for å nevne et par.

Farizon Auto Sportsvan er basert, fra et lastebilperspektiv, på et separat chassis med en avtakbar karosserioverbygning. Men her er teknologien som gjør konstruksjonen fleksibel. Bremser og styring styres av kabel, uten noen mekanisk forbindelse mellom fører og ratt. Dette lar deg justere dimensjonene på kjøretøyet omtrent slik du ønsker og plassere føreren hvor som helst. Hvis du ville, ville det vært mulig å designe en bil med en sjåfør bak.

1 AV 4

Perfekt formet som et Skogaholm-brød.

Foto: Farizon Auto

2 AV 4

Essensielt kjøremiljø.

Foto: Farizon Auto

3 AV 4

Sjåføren får sin egen instrumentskjerm.

Foto: Farizon Auto

4 AV 4

Interiør i bobilen.

Foto: Farizon Auto

Sammen med det elektriske drevet og det separate chassiset betyr dette også at bilen kunne se ut akkurat slik du vil. Lang eller kort, lav eller høy overbygning, med den formen du ønsker nå, akkurat som fortidens karosseribyggere. Med den forskjellen at Farizon har integrert all moderne teknologi som kan tenkes i plattformen.

Og hva med adaptiv cruisekontroll, tretthetsvarsling og 360-graders kamera? Ok, vi begynner å bli vant til det. Da kan smart, tidsbestemt lading, digitale nøkler og en multifunksjonell app være litt bedre.

Ikke det? Det som virkelig er interessant er bilens utskiftbare batteri, V2L-teknologi med en effekt på opptil 10 kilowatt og en metanoldrevet rekkeviddeforlenger. Selskapet beskriver hele konseptet som et «industrielt innovasjonseksperiment», og det er forståelig. Med tanke på Geelys evne til å dele teknologi innad i konsernet, kan dette også være interessant for mange av selskapets andre merkevarer.

Om ikke annet er det noe så uvanlig som en elektrisk bobil, noe som ikke engang Volkswagen turte å produsere.

Related Videos

Leave a Comment