Home » Frida Westman om forbudet mot ski: «Det er diskriminerende»

Frida Westman om forbudet mot ski: «Det er diskriminerende»

by Roald Amundsen

Mye tyder nå på at det internasjonale skiforbundet, Fis, vil ta opp og revurdere forbudet sitt under et møte i løpet av dagen. I fjor stemte ni av 16 medlemmer for fortsatt forbud mot skikjøring for kvinner. Men ifølge NRK har store hoppnasjoner som Tyskland, Østerrike og Slovenia svingt og vil støtte det forslaget.

Et par organisasjoner i Norge er klare til å ta saken til retten dersom kvinner ikke blir tatt opp fordi det ifølge dem er i strid med et EU-direktiv om kjønnsdiskriminering.

«Jeg synes det er diskriminerende fordi vi har nådd et så høyt nivå at topp 15-20 hadde vært greit. Men jeg synes man bør starte med de som er blant topp 15 i verdenscupen og så bygge videre på det, så det blir et bra produkt… For vi trenger flere som ser på oss for å få med mer penger til damehopping», skriver 21 år gamle Westman i en tekstmelding til SVT Sport.

Westman er positiv til deltakelse i skiflyging, hvor verdensrekorden er 253 meter (Stefan Kraft i norske Vikersund 2017) og det kritiske punktet i bakken er 215 meter (i stedet for 145 meter). I anledning den internasjonale kvinnedagen 8. mars demonstrerte kvinner ved å male på barten før en konkurranse i Vikersund.

«Han vil jobbe for å vinne»

«Kan vi hoppe over neste sesong, vil jeg selvfølgelig hoppe over det! Men det er selvfølgelig jeg og trenerne som må bli enige,» skriver trondheimsbeboer Westman, som føler takknemlig for at norske organisasjoner er villige til å gå til sak. Kvinner har heller ikke lov til å konkurrere på de store banene i forbindelse med OL.

— Jeg synes det er veldig bra at noen stiller opp for oss og fortsetter å jobbe for likestilling i hopp.

Westman tok et stort steg fremover forrige sesong og tok seks topp 10-plasseringer i verdenscuppen og ble nummer 16 i sin OL-debut i Beijing. Den er i videreutvikling og gleder seg til neste sesong, med eller uten ski.

«Jeg føler meg veldig motivert til å fortsette å jobbe med mitt og jobbe med de tingene jeg trenger å forbedre. Så det kommer nok til å bli nok en veldig morsom sesong, med mange lange forhåpninger. Mine mål for neste sesong er å få en bedre stil enn jeg håper og fortsette å jobbe med leksene mine. Jeg vil jobbe for å vinne!» håper Fischer.

Related Videos

Leave a Comment