Home » Freyr Battery Gigafactory Ett skritt nærmere virkeligheten

Freyr Battery Gigafactory Ett skritt nærmere virkeligheten

by Russell Crowe

Freyr, en norsk startup, har annonsert en joint venture-avtale med Koch Strategic Platforms (KSP) med planer om å etablere neste generasjons battericelleproduksjon i USA

50/50% joint venture forventes å skape en 50 GWh gigafactory, på et sted som vil bli valgt neste år.

Selskapet har til hensikt å bruke batteriteknologi fra 24M Technologies, der begge partnere har investert $70 millioner ($50 millioner KSP og $20 millioner Freyr).

«JV, som har en 50% / 50% eierskapsstruktur, ble dannet for å utvikle en initial kapasitet på 50 GWh av Gigafactory-skala battericelleproduksjonskapasitet i USA basert på SemiSolidTM-plattformteknologien til 24M Technologies («24M»). «

«I forbindelse med avtalen har KSP og FREYR investert 70 millioner dollar i konvertible veksler med 24M, under hvilke KSP og FREYR i utgangspunktet vil investere henholdsvis 50 millioner dollar og 20 millioner dollar. Ved avslutning av den konvertible obligasjonsfinansieringen vil The JV har inngått en ny lisensavtale med 24M som vil tillate JV å implementere 24Ms SemiSolidTM-plattformteknologi med begrenset betinget eksklusivitet i USA.

Det er for tidlig å si mer om hvem kunden ville vært for batteriene. Minner om at Freyr også jobber med et eget prosjekt for en 43 GWh batterigigantfabrikk i Norge.

Selskapet fullførte en virksomhetssammenslutning med Alussa Energy Acquisition Corp. 9. juli 2021, som på det tidspunktet skulle ha resultert i cirka 704 millioner dollar i bruttoinntekt for Freyr. Dette er nok til å starte en seriøs forberedelse, men fortsatt ikke nok til å bygge anlegg (en kan koste noen milliarder).

Hvis teknologien er konkurransedyktig og levedyktig, antar vi at bilindustrien kan være interessert i å kjøpe noen av batteriene fra en annen leverandør, men med det enorme rush de siste årene er markedet nå ganske overfylt.

Related Videos

Leave a Comment