Home » Frankrike vinner i siste liten mot Elfenbenskysten

Frankrike vinner i siste liten mot Elfenbenskysten

by Roald Amundsen

Verdensmesterne Frankrike feiret en seier i siste liten i årets første landskamp. Landslagstrener Didier Deschamps beseiret Elfenbenskysten 2-1 (1-1) i Marseille fredag. Tidligere har Borussia Dortmund-spissen Erling Haaland ledet det norske landslaget til seier i landskampen mot Slovakia.

Aurelien Tchouameni (90 + 3) scoret vinnermålet like før sluttsignalet. Olivier Giroud (22′) hadde allerede utlignet med hodet, afrikanerne hadde tatt ledelsen med Nicolas Pepe (19′).

Da Leipzigs Bundesliga-proff Christopher Nkunku fikk sin internasjonale debut, fikk lagene en stormfull start og skapte raskt en rekke muligheter. Pepe utnyttet dette da han braket sammen med Bayern München-forsvarer Lucas Hernandez og overrasket keeper Hugo Lloris med et skudd i det nære hjørnet. Frankrike svarte umiddelbart med en heading fra Giroud.

Andre omgang var mye roligere. Først var det knapt noen farlige sjanser, Tchouameni sikret verdensmesterens siste seier med en heading fra hjørnespark. Frankrike test tirsdag (21:15 /DAZN) mot Sør-Afrika.

Haaland satte inn 2-0 (0-0) i Oslo i det 77. minutt for å nå 1-0 – og dermed også selvtilliten til sluttskuddet i Bundesliga. Haaland hadde ikke scoret tre mål der etter comebacket etter en skadepause på nesten to måneder.

Fredag ​​slo spissen isen etter en god jobb av Kristian Thorstvedt. Kort tid etter rykket Martin Ödegaard (80.) opp for nordmennene som ikke kvalifiserte seg til verdenscuppen. Haaland hadde forberedt en stor sjanse i tidlig fase, men Mohamed Elyounoussi (7.) traff bare tverrliggeren.