Home » Fotballforbund i Danmark og Norge for boikott av Russland – Sport

Fotballforbund i Danmark og Norge for boikott av Russland – Sport

by Roald Amundsen

Oslo (dpa) – På bakgrunn av den russiske invasjonen av Ukraina har også fotballforbundene i Danmark og Norge varslet at de ikke lenger ønsker å spille mot Russland foreløpig.

– Vi står side om side med foreningene som har annonsert at de ikke vil spille mot Russland, sier det danske fotballforbundets sjef Jakob Jensen til nyhetsbyrået Ritzau. I likhet med det danske idrettsforbundet DIF tok Jensen til orde for utestengelse av Russland fra alle internasjonale idrettsarrangementer.

Det danske kvinnelandslaget i fotball er med i samme kvalifiseringsrunde til VM som Russland. En kamp mot Russland var berammet til september. Danmark Under 19 skulle møte Russland om noen uker.

Norges Fotballforbunds president Terje Svendsen skrev på Twitter søndag: «Vi er enige med Sverige, Polen og Tsjekkia i at det ikke er snakk om å spille mot Russland for øyeblikket».

Videre vil det sveitsiske fotballforbundet foreløpig ikke lenger spille kamper mot Russland. Samtidig støtter de posisjonen til forbund i Polen, Sverige og Tsjekkia, «som krever utelukkelse av det russiske herrelandslaget fra sluttspillet til verdensmesterskapet i 2022 i Qatar», sa SFV. I solidaritet blir det ingen offisielle og vennskapskamper mot de russiske landslagene inntil videre.

«Denne ikke-omsettelige holdningen til SFV» strekker seg «om nødvendig eksplisitt til den første kampen for kvinnelandslaget i EM i England 9. juli mot Russland», heter det.

Tidligere har Polen, Sverige og Tsjekkia annonsert at de ikke vil møte Russland i VM-kvalifiseringssluttspillet. Polen ble trukket ut som Russlands motstandere i semifinalen i sluttspillet og var forventet å spille i Moskva i slutten av mars. Vinneren av denne kampen ville da ha rettighetene tilbake på hjemmebane mot vinneren av kampen Sverige-Tsjekkia.

På grunn av invasjonen har Russland ikke lenger lov til å holde internasjonale fotballkonkurranser på sitt territorium, bestemte verdens styrende organ FIFA søndag. Sbornajas hjemmekamper bør derfor kun foregå på nøytral bane og uten tilskuere. Samtidig truet FIFA med å utestenge landet fullstendig dersom situasjonen ikke ble raskt bedre.

© dpa-infocom, dpa: 220228-99-320264 / 4

Related Videos

Leave a Comment