Home » Fotballduo i verdensklasse setter pris på sjansen til å vokse spillet som medeier av Pacific FC – Victoria News

Fotballduo i verdensklasse setter pris på sjansen til å vokse spillet som medeier av Pacific FC – Victoria News

by Liv Ullmann

Rob Friend er ikke fremmed for store spill, etter å ha spilt dem på begge sider av Atlanterhavet. Men den tidligere spissen begynner fortsatt å venne seg til dem som starter.

Den tidligere kanadiske internasjonale vennen og kollegaen Josh Simpson, sammen med investeringsgründeren Dean Shillington, er medeiere i Pacific FC, som toppet den kanadiske Premier League med 13-8-6 før han avsluttet en tur til den kanadiske ligaen onsdag kveld, og falt. 2-1 til Toronto FC fra Major League Soccer.

«Jeg kan absolutt fortelle deg som medeier, det er mer nervepirrende,» sa Friend på tampen av semifinalen på BMO Field onsdag. «Det har vært en ganske vill opplevelse å være på den andre siden av spillet de siste årene. Disse kanadiske ligakampene er virkelig spesielle, og spiller disse flotte kampene.

«Å ikke ha kontroll som du gjør som spiller er tøft. Det var tungt. Men jeg elsker også den følelsesmessige berg-og-dal-banen som følger med det.

Friend, 40, fikk mest mulig ut av sin forretnings-/ledelsesgrad fra University of California-Santa Barbara. Samt hans erfaring med å spille rundt om i verden.

Opprinnelig tegnet av Chicago Fire i 2003, valgte han å signere med Moss FK og deretter Molde FK i Norge. Deretter tilbrakte han tid i Nederland med SC Heerenveen og Heracles Almelo før han begynte på et vellykket opphold i Tyskland.

Amico signerte med Borussia Moenchengladbach for 2007-sesongen, og scoret 18 mål for å hjelpe laget med å oppnå opprykk til den tyske toppklassen. Han scoret 28 mål på sine tre sesonger med den legendariske klubben før han flyttet til Hertha Berlin, Eintracht Frankfurt og TSV 1860 München.

Han begynte i Los Angeles Galaxy i januar 2014, men trakk seg samme år i en alder av 33 etter å ha gått glipp av mer enn fem måneders handling på grunn av hjernerystelsesrelaterte problemer. Friend spilte 32 kamper for Canada.

Simpson (38) spilte for Englands Millwall, Tysklands FC Kaiserlautern, Tyrkias Manisaspor og Sveits Young Boys. Han trakk seg i 2015 på grunn av et alvorlig benbrudd. Angripende midtbanespiller gjorde han 43 opptredener for Canada.

Friend er administrerende direktør i Pacific, mens Simpson er president og president i Shillington. De tre er eiere i like deler.

Friend fungerer også som administrerende partner for SixFive Sports and Entertainment, et globalt fotballfond som «søker etter investeringer i markeder med høy vekst, underadministrerte europeiske klubber og muligheter som sliter eller snur.» Navnet kommer fra høyden Friend.

Han er også medgründer og partner i DRG Investment Group sammen med Simpson.

Simpson er også medgründer og partner av Von Schwanau Invest AG, en internasjonal eiendomsinvesteringsgruppe med hovedkontor i Sveits.

Shillington, også administrerende partner i SixFive Sports, er president i Knightsbridge Capital Group og eier Caffe Artigiano, som har filialer i BC og Alberta.

En venn sier at han og Simpson snart bestemte seg for at Pacific, som finner sted i Langford, BC, ville være en 24/7 jobb. Medeierne bygde bokstavelig talt Pacific fra grunnen av.

«For å starte et fotballag fra bunnen av, forteller jeg folk at vi ikke engang hadde et skrivebord. Vi hadde ikke massasjebenk. Vi hadde ikke pulsklokker. Vi hadde ingenting, «sa Friend.» Vi måtte starte fra bunnen av. Det var en forpliktelse på heltid. «

I sin tredje sesong okkuperer klubben fortsatt mesteparten av tiden sin. «Men det er ekstremt tilfredsstillende å være tilbake i spillet og investere i det kanadiske spillet. Det er noe jeg alltid har drømt om.»

Vennen vet hvor viktig det kanadiske mesterskapet er.

«Det finnes ikke noe landslag i verden som kan bygges til å være et vellykket landslag uten et eget nasjonalt mesterskap. Det er enkelt og greit. Vi har aldri hatt det. Jeg hadde det ikke som spiller. Og du trenger det grunnlaget i ditt land”.

Han erkjenner at ligaen er en startup, men sikter mot klubbens kanadiske mesterskapsseier over Vancouver Whitecaps og Forge FCs suksesser i Scotiabank CONCACAF League-spillet, blant andre suksesser.

«Jeg tror folk begynner å ta dette mesterskapet veldig seriøst, og egentlig er det bare begynnelsen. Det er år 3, sa han. «Det er en spennende tid og vi vil vokse herfra og ut.»

— Neil Davidson, The Canadian Press

Fotball

Related Videos

Leave a Comment