Home » Fotball: Mourinho ydmyket med seks mål i norsk tannbørsteklubb, Football News & Top Stories

Fotball: Mourinho ydmyket med seks mål i norsk tannbørsteklubb, Football News & Top Stories

by Russell Crowe

PARIS (AFP) – José Mourinhos Roma ble ydmyket 6-1 i Conference Europa League torsdag (21. oktober) på Bodo/Glimt, de norske mesterne hvis fans er kjent for å bære gigantiske gule tannbørster på kamper.

– Det er mitt ansvar, jeg valgte å bruke disse spillerne, sa Mourinho til italienske medier.

Roma-kaptein Lorenzo Pellegrini kalte tapet en «forlegenhet» og «smell i ansiktet».

Bodo / Glimt, som spilte sin 11. europeiske kamp for sesongen, overveldet de italienske gigantene som slet i to-graders temperaturer på kunstig bane rett innenfor polarsirkelen.

Erik Botheim scoret hat-trick for nordmennene med kaptein Patrick Berg, Ola Solbakken og Amahl Pellegrino som pøste på elendighet for Mourinho.

Bodo/Glimt vant den norske tittelen for første gang i sin 104-årige historie forrige sesong.

Fansen deres har blitt store kuriositeter i sporten for deres vane med å vifte med gigantiske, gule tannbørster på tribunen.

Carlos Perez scoret et trøstemål for en forandret Roma -side som hadde vunnet de to første kampene i gruppe C, scoret åtte mål og bare sluppet inn ett.

Mourinho ville imidlertid hatt et øye med helgens Serie A-oppgjør med Napoli som leder ligaen i Italia med åtte seire på åtte kamper.

– Hvis jeg hadde spilt i førstelaget kan noen bli skadet, så hadde vi sluppet inn fire eller fem mål mot Napoli på søndag, og den avgjørelsen hadde også blitt ansett som dårlig, sier Mourinho.

«Teamet Bodo dannet i dag hadde mer kvalitet enn vår andre kanal.»

Roma Pellegrini -skipper sa til Sky Sport Italia at det var lærdom å lære.

«Jeg kan bare beklage og komme tilbake på sporet sterkere enn før. Vi sa hva vi må gjøre i garderoben, og det blir der,» sa han.

«Noen ganger trenger du et slag for å lære, og vi fikk et slag i ansiktet i dag, et slag som vi fullt ut fortjener. Vi må sørge for at vi lærer av denne flauheten.»

Mourinhos tidligere arbeidsgivere Tottenham tapte også, og tapte 1-0 mot Vitesse Arnhem i gruppe G.

Tottenham-manager Nuno Espirito Santo har endret startoppstillingen fullstendig med spillere som Harry Kane, Son Heung-min, Cristiano Romero og Hugo Lloris som ikke reiser til Nederland.

Channel 2-laget ble til slutt beseiret av Maximilian Witteks mål i det 78. minutt.

«Det var en vanskelig kamp mot et godt lag,» sa Nuno, hvis lag er tredje i gruppen på halvveis, tre poeng bak Rennes -lederen.

«Europa League-konferansen er sånn, det er alltid vanskelige tider.»

Related Videos

Leave a Comment