Home » For mange skiskyttere i verdensklasse: Norges luksusproblem – skiskyting

For mange skiskyttere i verdensklasse: Norges luksusproblem – skiskyting

by Ashley Olsen

Tarjei Bø er en av Norges beste skiskyttere. © ANSA / IGOR KUPLJENIK

Norges olympiske mester Tarjei Bø ser for tiden et nesten uuttømmelig utvalg av eksepsjonelle skiskyttere i hjemlandet – noe som i økende grad blir et «problem» for skandinaven.

«Det er et absolutt luksusproblem. Vi har ti personer som kan delta i verdenscupen i dag og som ville vært blant topp 10, noen kan fortsatt vinne, sa Bø før verdenscupen i Ruhpolding. — Vi har hatt dette problemet i Norge lenge i langrenn – og nå er det det samme i skiskyting. I skiskyting er det vanligvis tillatt med maksimalt seks skiløpere fra én nasjon per løp.

Bøs yngre bror, Johannes Thingnes Bø, er målestokken med syv seire på ti renn denne sesongen, fem av de 7 beste i verdenscuptabellen er norske. Flere dobbel- og trippelsuksesser gjør skandinavene til de store favorittene til verdensmesterskapet i Oberhof i februar. «Det ser veldig bra ut for oss for øyeblikket. Vi er veldig sterke på alle nivåer, og hvis en mislykkes, er den neste der,» sa Bø.

Verdenscupdominator: Johannes Thingnes Bø. Han er Tarjeis yngre bror. © APA/afp/JURE MAKOVEC

Også i annenrangs IBU-cup bestemmer nordmennene stevnene som de vil og legger press på de etablerte skijagerne. «Kulturen i Norge er veldig bra for skiskyting for tiden,» sa elleve ganger verdensmester Bø: «Standarden er utrolig høy. Alle som kommer til oss nå og vil ha en sjanse må være utrolig flinke, ellers vil ikke klare det. Alle vet at de må ofre seg – og til slutt har vi mange gode idrettsutøvere.»

anbefalinger

Related Videos

Leave a Comment