Home » «Følelse av at Solberg går gjennom en tredje periode» – Nyheter (Ekot)

«Følelse av at Solberg går gjennom en tredje periode» – Nyheter (Ekot)

by Russell Crowe

– Det er en sensasjon om Erna Solberg får en tredje periode og får sitte som statsminister i 12 år. Det blir en tragedie, sier Magnus Takvam, politisk kommentator i NRK.

Det er en gammeldags måte, gjørmete port som fører til inngangen til Stortinget i Oslo. Spørsmålet er å vite for hvilken regjering døren åpnes om et år.

Erna Solbergs lederposisjon er sterk, men regjeringen som bygges rundt henne er mer skjør.

Innvandringskritiske Fremskrittspartiet la opp samarbeidet i begynnelsen av året og de andre støttepartiene, Venstre og Kristelig Folkeparti, balanserer på 4 %-terskelen.

hva Norge trenger en ny kurs blir Arbeiderpartiet og opposisjonens viktigste valgsak. Høyre vil vektlegge stabilitet og handlekraft, sier Magnus Takvam. Velgerne jeg møter peker på flere spørsmål.

– Bedre lønn til sykepleiere, skole, sosialhjelp og omsorg er viktige saker for Kristin Lönne, som selv er sykepleier. Christine Akerö legger til miljøspørsmålet.

Resultatet av valget vil avgjøres av de mindre partiene. Magnus Takvams analyse er hvem som klarer å bryte gjennom barrieren og hvilken side de velger å støtte.

– Dette er en nøkkelfaktor, det er fire partier på terskelen og dette vil avgjøre valget neste år, forklarer Magnus Takvam, politisk kommentator i NRK.

Related Videos

Leave a Comment