Home » Flere tilfeller av blodpropp etter Astra-Zeneca-vaksinasjon

Flere tilfeller av blodpropp etter Astra-Zeneca-vaksinasjon

by Russell Crowe

JegI Norge fikk tre ungdommer blodpropp eller blødning i hjernen etter å ha blitt vaksinert med Astra-Zeneca-vaksine. Som det norske helseforetaket Folkehelseinstitutt meldte lørdag, jobber alle tre i helsesektoren.

Vi undersøker nå om det er en sammenheng mellom vaksinasjonen og blodproppen. – Noe slikt er veldig sjeldent, men veldig alvorlig, sier Steinar Madsen i Legemiddelverket, NRK.

I tillegg er det rapportert om flere tilfeller der unge vaksinerte har fått hudblødninger eller blåmerker, sier Sigurd Hortemo i Folkehelseinstituttet. Dette kan være en indikasjon på et lavt antall blodplater (trombocytter), som igjen kan utløse indre blødninger.

Personer under 50 år som har blitt vaksinert med virkestoffet Astra-Zeneca de siste to ukene, rådes nå til å være spesielt oppmerksom på bivirkninger og oppsøke lege ved blødninger eller blåmerker.

Så langt er det gitt 121 820 doser av den engelsk-svenske koronavirusvaksinen i Norge. Helsemyndigheten stanset torsdag distribusjonen av Astra Zeneca-vaksinen etter at en person i Danmark døde av blodpropp kort tid etter vaksinasjon. Foreløpig har imidlertid ikke danskene klart å lage en klar sammenheng.

European Medicines Agency (EMA) hadde også uttalt at det ikke var noen merkbar opphopning av trombose knyttet til vaksinasjonen.

Related Videos

Leave a Comment