Home » FIS-komité: Skihoppere har lov til å fly på ski i Vikersund

FIS-komité: Skihoppere har lov til å fly på ski i Vikersund

by Roald Amundsen

Drømmen om å fly på ski er utbredt i det tyske hopplaget. Og derfor burde laget rundt Allgäu-topphopperen Katharina Althaus være fornøyd med nyheten onsdag kveld: I sesongen 2022/23 vil kvinner for første gang kunne fly som menn i Vikersund, Norge.

Dermed feiret skihopperne en stor suksess i kampen om «likt nivå». Den ansvarlige underkomiteen i FIS World Federation vedtok onsdag enstemmig at en kvinnekonkurranse skulle finne sted på verdens største bakke, «Monsterbakken» i Vikersund.

Deltakelse kun fra 18 år

«Vi har bestemt oss for å åpne denne døren for kvinner,» sa komiteen i en uttalelse: «Det er fortsatt mange bekymringer og frykt for sikkerhet og andre spørsmål, men det er det rette tidspunktet å la kvinner starte en nedstigning på ski.»

Konkurransen teller ikke med i verdenscuppen, da kun hoppere over 18 år kan delta. Planen legger opp til at de 15 beste voksne verdenscuputøverne skal delta i Raw Air Tour i mars. Den 9. mai har hoppkomiteen ennå ikke vedtatt vedtaket.

Daniela Iraschko-Stolz har verdensrekorden

Til nå kunne kvinner kun gjennomføre individuelle testflyginger med spesiell tillatelse i herrekonkurranser. Daniela Iraschko-Stolz fra Østerrike har hatt verdensrekorden siden 2003 med et 200 meter hopp over Kulm i Bad Mitterndorf.

Related Videos

Leave a Comment