Home » Fire forkjølelser i et brutalt løp

Fire forkjølelser i et brutalt løp

by Russell Crowe

I fire dager avgjøres rulleskirenn i Norge, hvor den norske eliten har samlet seg, spesielt med franske og svenske skiløpere. Det første løpet ble avgjort torsdag, 7,5 kilometer langt i fristil på en jevn stigning der mål var i Öygardstöl i fjellet.

Kalla avsluttet på 34 minutter og 16 sekunder, nok til fjerdeplassen. Det var 44 sekunder fra pallen, franske Delphine Claudel tok den siste plassen på pallen og drøye tre og et halvt minutt fra vinneren Therese Johaug.

Irriterte andre Burman

Nordmannen har nå vunnet distansen i Blinkfestivalen seks ganger, dette var raskere enn noen han har klart å gjøre før: 30 minutter og 45 sekunder.

I herrekonkurransen ble det også norsk seier. Gaute Kvåle – som aldri har vært blant de ti beste i verdenscupen – vant etter en bråkavtale med Jens Burman. 28 minutter og 56 sekunder var vinnertiden for Kvåle, den andre foran svensken.

Etter dramaet ble Burman irritert.

– Jeg tror han dyttet meg mot gjerdet. Jeg tror jeg hadde en raskere hastighet enn ham, og han skulle ikke skyves og lukkes for meg. Jeg tror det ble såret av ham, sier Burman Dagbladet.

William Poromaa endte på sjetteplass i 30.19.

Løpet ble også avgjort i klassisk stil, langrennsløperne Lina Korsgren og Linn Sömskär ble første og andre på tidene 40.16 og 40.24. Og Johannes Eklöf ble bare slått av Andrew Musgrave i herreklassikeren.

Jakten starter fredag, og en supersprint blir avgjort i skiskytingen.