Home » Fire amerikanske soldater drept i Norge

Fire amerikanske soldater drept i Norge

by Edvard Munch

Fire amerikanske soldater omkom da et militærfly styrtet under NATOs «Cold Response»-manøvrer i Norge. Som kunngjort lørdag av en talskvinne for den norske hæren, døde alle de fire okkupantene i flyet. Osprey-maskinen forsvant fra radaren fredag ​​kveld under en treningsflyvning sør for Bodö. Siden mandag har rundt 30.000 soldater deltatt i NATO-manøvrer i Norge.

Norges statsminister Jonas Gahr Störe sa at nyheten om dødsfallet til de fire amerikanske soldatene fylte ham med «stor sorg». Etter at militærflyet forsvant fredag ​​kveld, klarte ikke redningsmenn i utgangspunktet å lande på ulykkesstedet på grunn av dårlige værforhold. Politiet kom til stedet halvannen time etter midnatt, opplyser den norske hæren.

NATO holder sine manøvrer i Norge på bakgrunn av krigen i Ukraina. I følge militæralliansen deltar rundt 30 000 tropper, 200 fly og 50 skip fra 27 nasjoner, inkludert Sverige og Finland, som ikke er medlemmer av NATO, i «Cold Response». Forsvaret av Norge ved angrep skal prøves ut i vannet, i luften og på land.

NATO avholder vanligvis «Cold Response»-øvelsen annethvert år. Manøveren, som varer til 1. april og foregår noen hundre kilometer fra den russiske grensen, ble planlagt i god tid før den russiske invasjonen av Ukraina. Ifølge NATO ble Moskva informert i detalj og bedt om å sende observatører, men nektet.

Related Videos

Leave a Comment