Home » Finn våpen og arrestasjoner i Norge | For øyeblikket Europa | DW

Finn våpen og arrestasjoner i Norge | For øyeblikket Europa | DW

by Russell Crowe

Ifølge media ble tre menn pågrepet i Norge og store mengder våpen ble beslaglagt. Som rapportert av radiokringkaster NRK, med henvisning til politiet og PSTs hemmelige tjeneste, spekulerer etterforskere i at saken har koblinger til det høyreekstreme miljøet. Først fortalte avisene «Romerikes Blad» og «Avisa Nordland» om politiaksjonen som hadde pågått en stund.

Maskingevær, pistoler, ammunisjon

Pågripelsene ble foretatt på forskjellige steder over hele landet. I leiligheten til en mann i byen Bodø fant politiet seks maskingevær, ti rifler, fem pistoler og tusenvis av levende kuler. De sies å være eldre våpen, inkludert noen fra krigstid. Mannen sitter nå varetektsfengslet for angivelige brudd på våpenloven, det samme er de to andre pågrepet, den ene fra Lillestrøm og den andre fra Hamar. Det ble også funnet våpen hos dem, sier en talsmann for politiet til NRK.

Sorgen for ofrene etter angrepene i Oslo og Utøya er gravert inn i minnet til nordmennene

Politiet mistenker at det er koblinger til et nettverk av personer som har kjøpt og solgt ulovlige våpen. Det ble ikke knyttet noen sammenheng i rapportene til 10-årsdagen for angrepene av høyreterroristen Anders Behring Breivik torsdag i regjeringsdistriktet i Oslo og på Utøya med til sammen 77 døde. Men minnet om Breiviks handlinger er nok til å vekke bekymring.

ml / rb (dpa, NRK)

Related Videos

Leave a Comment