Home » +++ Finland opphevet restriksjoner på krone +++ Hong Kong vurderer …

+++ Finland opphevet restriksjoner på krone +++ Hong Kong vurderer …

by Liv Ullmann

/ Aldeca Productions, stock.adobe.com

Berlin – SARS-CoV-2-koronaviruset spiller en rolle i mange land rundt om i verden. Situasjonen til kronen i verden på et øyeblikk. I dag: situasjonen i Finland, Hong Kong, Mallorca, Sør-Afrika og Latvia.

+++

Finland er det siste nordiske landet som har opphevet restriksjoner på kronen

Helsinki – Finlands siste restriksjoner på kronen ble opphevet tirsdag. Fra 1. mars vil det ikke være flere restriksjoner i restaurantene når det gjelder service, åpningstider, antall kunder og sitteplasser. Myndighetene anbefaler imidlertid fortsatt finnene å bruke maske på for eksempel offentlig transport. Men dette er ikke obligatorisk.

Det betyr at kun anbefalingene for å håndtere koronapandemien gjelder for alle nordiske land i hele landet. Danmark hadde allerede opphevet praktisk talt alle kronetiltakene tidlig i februar. Kort tid etter kunngjorde også Sverige og Norge slutten på alle restriksjoner. Island fulgte etter for omtrent en uke siden.

+++

Hong Kong vurderer den ni dager lange kronesperringen

Hong Kong – Kinas spesielle administrative region i Hong Kong vurderer en ni-dagers nedstengning på grunn av eksplosjonen i kronetall, ifølge en medierapport. Regjeringen forventes å innføre en «storstilt blokade», siterte avisen South China Morning Post en kilde som er kjent med prosessen tirsdag. Restriksjonene forventes derfor i ni dager med start i midten av mars, når en massetest av hele befolkningen forventes å starte i metropolen med en befolkning på 7,5 millioner.

Hver innbygger i Hong Kong bør derfor testes tre ganger. Ifølge kilden er det fortsatt uklart hvordan nøyaktig blokaden skal være. I motsetning til storbyer på fastlands-Kina, hvor folk noen ganger ikke har lov til å forlate hjemmene sine i det hele tatt, diskuterer Hong Kong et scenario der supermarkeder er åpne for å kjøpe dagligvarer.

Etter to år med stort sett vellykket virusforebygging, har antallet nye infeksjoner i Hong Kong, som følger en «dynamisk nullkronestrategi», nådd nye rekordhøyder de siste dagene. Titusenvis av infeksjoner har nylig blitt rapportert hver dag. Regjeringens kronestrategi har vakt stadig mer kritikk.

Til tross for det høye antallet tilfeller og ofte milde forløp, tilsier reglene at alle smittede skal isoleres på sykehus eller i spesielle karantenefasiliteter, noe mange Hong Kong-borgere synes er uforholdsmessig. Samtidig kritiserte eksperter den lave vaksinasjonsraten blant eldre, som i dag forårsaker et relativt høyt antall dødsfall i denne aldersgruppen. Sentralregjeringen i Beijing har sendt hjelpere til Hong Kong for å prøve å begrense pandemien med alle nødvendige midler.

+++

Mallorca fjerner nesten alle restriksjoner på kronen

Palma – Mallorca opphever de fleste restriksjonene på kronen som fortsatt er på plass. Den regionale regjeringen kunngjorde mandag at dette bør gjelde alle Balearene så snart det er publisert i den offisielle tidende denne tirsdagen. Bare plikten til å bruke masker innendørs, som fortsetter å gjelde i hele Spania, og forbudet mot røyking i uteområdene til restauranter forblir i kraft i det tyske favorittreisemålet for utenlandsk reise.

Talsmannen for den regionale regjeringen, Iago Negueruela, begrunnet avgjørelsen med den positive trenden i antall infeksjoner og den høye vaksinasjonsraten på Balearene. Tallrike restriksjoner – inkludert restriksjoner på besøkstall – vil bli opphevet, for eksempel på gastronomi, uteliv, kultur, idrett og andre arrangementer, samt aldershjem. Mange av restriksjonene for å begrense pandemien har blitt løsnet mer og mer på Balearene de siste ukene.

Kronetall har falt raskt på Mallorca, de andre Balearene og over hele Spania i flere uker. Antallet nye infeksjoner per 100 000 innbyggere på syv dager var 204 på Balearene, etter at dette tallet var over 1 400 for en måned siden. Til sammenligning: syv-dagers forekomsten i Spania er 244 på landsbasis, i Tyskland var den i dag 1238,2.

+++

Ingen kronedødsfall registrert i Sør-Afrika for første gang siden mai 2020

Johannesburg – Sør-Afrika har ikke registrert et eneste dødsfall per krone på 48 timer for første gang siden mai 2020. Kunngjøringen fra National Institute for Communicable Diseases utløste forsiktig optimisme fra helseeksperter i dag. «Selv om vi vet at antallet rapporterte dødsfall er undervurdert med omtrent en faktor på tre,» sa Shabir Madhi, professor i vaksinologi ved University of the Witwatersrand. «Men selv da er raten veldig lav akkurat nå.»

Nesten ingen koronarpasienter blir for tiden behandlet på sørafrikanske sykehus, sa Madhi, som tilskriver den positive utviklingen til vaksinasjoner og effekten av tidligere smittebølger.

I følge statistikk har minst 80 % av innbyggerne i den mest folkerike provinsen i Gauteng alene hatt en koronainfeksjon. Mahdi antar at situasjonen i resten av landet er lik.

De voldsomme infeksjonsbølgene har ført til mange dødsfall, men mye av befolkningen har nå bygget god beskyttelse mot et alvorlig sykdomsforløp, sa Mahdi. Sør-Afrika har registrert over 3,6 millioner infeksjoner og nesten 100 000 dødsfall siden starten av pandemien.

+++

Latvia opphevet flere restriksjoner på kronen

Riga – I Latvia ble en rekke restriksjoner knyttet til kronen opphevet i dag med slutten av helsenødsituasjonen som ble innført i oktober 2021. I det baltiske EU-landet er det fra 1. mars ikke lenger nødvendig å fremvise det såkalte grønne passet for personer vaksinert eller kurert.

Tidligere begrensninger på åpningstider vil også bli opphevet og underholdnings- og fritidstilbud vil kunne ta imot kunder igjen. Der, samt i gastronomisk sektor, ved arrangementer og for ulike fagfelt, vil 2G-regelen fortsatt gjelde frem til 1. april. Maskeplikten, avstandsforskriften og hygieneforskriften gjelder også. © dpa / aerzteblatt.de

Related Videos

Leave a Comment