Home » Filadelfia menighet i Kristiansand varsler konkurs – Dagen

Filadelfia menighet i Kristiansand varsler konkurs – Dagen

by Edvard Munch
Redningsplanen for den beleirede Filadelfia-menigheten i Kristiansand står i fare for å gå galt. Nå melder menigheten at konkurs er et mulig scenario.

Dagen rapporterte i flere artikler om krisen i Filadelfia-menigheten, som har 1270 medlemmer, den nest største pinsemenigheten i Norge. Det handlet både om lederkultur og økonomisk motgang. I 2020 hadde prestegjeldet et underskudd på litt over åtte millioner kroner. Sistnevnte er nært knyttet til store investeringer i Q42, et sentralt plassert konferansesenter bestilt av menigheten og ferdigstilt i 2016.

Personalkutt var ett av mange tiltak, men redningsplanen menigheten jobbet med ser nå ut til å henge i en skjelven tråd.

«De siste dagene har det vært mer komplisert og tidkrevende å sette sammen alle deler av løsningen,» sa menigheten i en uttalelse sitert av Vårt Land.

Håpet har vært for forhandlingene med långivere som har pågått siden i fjor høst og hvor to av tingene som vil løse situasjonen er sunn ny kapital og delvis gjeldssanering. Fredag ​​ettermiddag kom en fremdriftsrapport fra menigheten i Filadelfia.

«Nye løsninger forhandles nå i håp om å nå målet. Som tidligere nevnt kan dette inkludere selve konkursbegjæringen da forhandlingene ikke går fremover. Vi håper fortsatt på å komme til enighet», melder menigheten på sine nettsider og fortsetter:

– Vi beklager dypt situasjonen som har oppstått. Dette er en krevende situasjon for alle involverte og vi vet mange føler stor usikkerhet. Vi er takknemlige for alle som har bidratt så langt og håper, til det beste for alle parter, at vi skal klare å finne en løsning. »

Vårt Land skriver også at særavtalen Filadelfia Kristiansands selskap hadde med långiver Eiendomskreditt utløp nyttårsaften Så lenge det er tilfelle, kunne renter og avdrag fryses.

Fakta: Økonomien i Philadelphia Kristiansand

  • Selskapet Filadelfia Kristiansand AS eies av menigheten og allmennaksjeselskapet har på sin side et vedtatt datterselskap, herunder Kristiansand Kongressenter AS som leier konferanserom i bygg Q42.
  • Siden starten i 2016 vet vi at bedrifter er i en krevende økonomisk situasjon.
  • Frem til 31. desember hadde konserten en spesiell avtale med sine långivere. I 2021 slapp de å betale sine långivere Eiendomskreditt AS, Spareskillingsbanken og Q42 Næring AS.

Kilde: Vårt land.

Related Videos

Leave a Comment