Home » Ferier i Sør-Europa er ofte mye billigere enn i Tyskland

Ferier i Sør-Europa er ofte mye billigere enn i Tyskland

by Edvard MunchSammenligning av prisnivået på catering og hotelltjenester viser store forskjeller mellom de mest populære ferielandene

Økende energi- og matkostnader reduserer budsjettet til mange mennesker i Tyskland for feriereiser. Prisnivået for catering og hotelltjenester er imidlertid betydelig lavere enn i Tyskland, spesielt i ferielandene i Sør- og Sørøst-Europa. Som rapportert av Federal Statistical Office (Destatis), i mars 2023 var prisnivået i Italia det høyeste blant utvalgte ferieland i Sør- og Øst-Europa. På italienske restauranter og hoteller var den imidlertid fortsatt 5 % lavere enn i Tyskland. I Kroatia og Kypros var det 17 % billigere for tyske turister. I Spania, Polen og Tsjekkia betaler feriegjester 18 % mindre for restaurant- og hotelltjenester enn i Tyskland. Hellas var 21 % billigere og Portugal og Malta 28 %. Montenegro og Romania var enda billigere: hotellopphold og restaurantbesøk er omtrent 46 % billigere her enn i Tyskland. I Tyrkia og Albania var prisnivået det laveste av alle utvalgte land. Begge ferielandene var mer enn halvparten (56 %) billigere enn Tyskland.

Ferier i Sveits 61 % dyrere

På den annen side er ferier i Nord-Europa og noen land som grenser til Tyskland dyrere enn i Tyskland. Av alle utvalgte ferieland var prisnivået i mars 2023 det høyeste i Sveits: besøk på hoteller og restauranter koster 61 % mer enn i Tyskland. Selv populære turistmål Danmark og Norge var over 40 prosent dyrere.

Finland er litt billigere i forhold, men ferien her var likevel 25 % dyrere enn i Tyskland. I Irland måtte turister betale 21 % mer. Ferier i Sverige var 17 % dyrere og i Østerrike med 15 %. Selv de som dro til det populære franske turistmålet måtte betale mer (+8%).

Metodisk merknad:

Federal Statistical Office har utarbeidet prisnivåene for catering og hotelltjenester i de mest populære ferielandene. Beregningen var basert på Eurostats kjøpekraftspariteter for europeiske land.Related Videos

Leave a Comment