Home » Felles tank fra Europa? Forsvarsselskapet KNDS håper å bli involvert i et nytt prosjekt

Felles tank fra Europa? Forsvarsselskapet KNDS håper å bli involvert i et nytt prosjekt

by Edvard Munch

Det fransk-tyske våpenselskapet KNDS planlegger sannsynligvis etterfølgeren til Leopard-stridsvognen med andre europeiske land.

München – Etterfølgeren til de viktigste Leopard- og Leclerc-tankene designet av Tyskland og Frankrike kan bli et europeisk prosjekt.

Etterfølgeren til Leopard-tanken kan bli et felles prosjekt. © Christophe Gateau / dpa

Dette uttalte sjefen for det fransk-tyske våpenselskapet KNDS, Frank Haun «Wirtschaftswoche»: «Vi vet at Italia, Norge, Polen og Storbritannia ønsker å delta så snart som mulig». Det kan skje allerede neste år.

De fire statene kunne bidra ikke bare med bestillinger, men også med teknologi, «som Kongsberg fra Norge eller Leonardo fra Italia».

München-tankprodusenten Kraus-Maffei Wegmann tilhører KNDS. Haun ba om industriell ledelse av tankprosjektet for selskapet sitt.

Boris Palmers medlemskap i De Grønne vil bli suspendert
Boris Palmer
Boris Palmers medlemskap i De Grønne vil bli suspendert

«Beslutningen bør være basert på dokumenterte ferdigheter i ledelsen av systemet. Det må være slutt på proporsjonal representasjon,» sa Haun. «Vi kan gjøre det bedre enn Rheinmetall. Og det gjør oss mer lønnsomme.»

Prosjektet må også «komme ut av det små-små mellom departementer, kontorer, amatørindustripolitikere og lobbyvirksomhet».

Det kan også elimineres at «luftkvaliteten i en tank, selv i kamp, ​​ikke må være dårligere enn på et kontor».

Haun var forsiktig med € 100 milliarder spesialfond for Bundeswehr annonsert av kansler Olaf Scholz (63, SPD): «Så lenge det ikke er penger, ville jeg ikke planlegge det.»

Forbundsdagen bestemmer. «Jeg har lært å vente og se etter de politiske kunngjøringene.» Bundeswehr har hatt så mange hull gjennom årene at det vil ta fem til ti år å utstyre det. På lang sikt trengs det minst 60 milliarder euro per år.

«Inntil nylig var det en slags ut-av-denne-verden-holdning til Russland i Berlin», kritiserte Haun og ba Russland slutte å betale 200 millioner euro for gass hver dag: «Da har vi bare strammet beltet». Men voldelige kriminelle måtte betale en pris med signaleffekt.

«Fordi jeg frykter at angrepet på Ukraina ikke var den siste krigen vi vil se. De neste kan involvere Kina og Taiwan eller det iranske atomprogrammet.»

Related Videos

Leave a Comment