Home » FBI: Nord-Korea bak tyveri av millioner av kryptovalutaer | fri presse

FBI: Nord-Korea bak tyveri av millioner av kryptovalutaer | fri presse

by Liv Ullmann

Angriperne stjal rundt 620 millioner dollar i kryptovaluta. Det er klart for FBI i det amerikanske føderale politiet hvem som er ansvarlig for netttyveriet.

Washington.

Ifølge FBI er Nord-Korea ansvarlig for et av de største kjente tyveriene på nettet, der hackere stjal kryptovalutaer verdt omtrent 620 millioner dollar (€ 570 millioner).

En undersøkelse fant at Nord-Korea-tilknyttede grupper Lazarus Group og APT38 utførte det rapporterte tyveriet 29. mars, sa FBI. FBI og den amerikanske regjeringen vil fortsette å avsløre og bekjempe ulovlige aktiviteter i Nord-Korea, inkludert nettkriminalitet og tyveri av kryptovaluta, sa han.

Spillerne av nettspillet Axie Infinity ble berørt av tyveriet. Angriperne siktet seg mot såkalt bridge-programvare som kunne brukes til å handle kryptovalutaer i spillet mot andre digitale valutaer. For øvrig ble 173 600 enheter av kryptovalutaen Ethereum stjålet, ifølge operatørene til hackeren Ronin Bridge. Angriperne klarte å ta ut digitale valutaer med hackede kryptonøkler. Bruer har lenge vært ansett som en potensiell risiko i bransjen, da lite er kjent om deres sikkerhetstiltak. (Dpa)

Related Videos

Leave a Comment