Home » Fakta: Norge sier nei til håndball-EM

Fakta: Norge sier nei til håndball-EM

by Russell Crowe

– Vi er allerede i gang med å evaluere hva som kan gjøres i forhold til gjennomføringen av hele EM i Danmark. Kan ikke si mer nå. Det er en kjempeoppgave foran oss, men er det noen som kan løse det så er det mine kolleger fra det danske håndballforbundet og alle de fantastiske frivillige, sier Per Bertelsen.

– Det er veldig trist at de norske restriksjonene har satt en stopper for våre gode kolleger fra det norske forbundet, sier generalsekretær i det danske håndballforbundet, Per Bertelsen, til nettsiden deres.

Norsk kulturminister Abid Raja mener forbundet viser ansvar gjennom vedtaket.

– Med tanke på den infiserte situasjonen her i landet er det riktig at arrangøren trekker seg. I likhet med andre håndballinteresserte nordmenn skulle jeg gjerne sett at EM ble gjennomført som planlagt, men dessverre tillater ikke den infiserte situasjonen i Norge det, sier Raja til NTB.

– Det er med tungt hjerte vi må innrømme at det denne gangen ikke var mulig å arrangere et hjemmemesterskap for Norge, sier forbundsleder Kåre Geir Lio.

Generalsekretæren håper at Danmark kan spille mesterskapet trygt.

– Målet er at det gjennomføres aktiviteter som kan gjennomføres på en ansvarlig måte. La oss håpe et europamesterskap i Danmark er en slik aktivitet, sier Lio.

Sverige skal spille sine gruppekamper i danske Herning.

Europeerne spilles fra 3. til 20. desember.

ARKIV: Møt Nina Dano, et av de største talentene i svensk håndball (29. oktober 2020)

Javascript må være aktivert for å spille av videoen

SVT støtter ikke nettleseravspilling. Vi anbefaler derfor at du bytter til en annen nettleser.

Møt Nina Dano, et av de største talentene i svensk håndball

Related Videos

Leave a Comment