Home » Facebook endrer navn til Meta som en del av selskapets rebrand | Nyheter fra verden

Facebook endrer navn til Meta som en del av selskapets rebrand | Nyheter fra verden

by Russell Crowe

Facebook har annonsert en rebrand av selskapet, som gir det nytt navn til Meta, for å samle de forskjellige appene og teknologiene.

I en kunngjøring på Facebook Connect-konferansen, grunnlegger Mark Zuckerberg han sa at eldre apper som Facebook og Instagram nå vil være en del av det nye morselskapet med fokus på metaverset.

Det kommer ettersom den sosiale mediegiganten håndterer nedfallet fra en rekke nyheter og klager fra varslere om hvordan den administrerer brukersikkerhet.

Bruk Chrome-nettleseren for en mer tilgjengelig videospiller

Algoritmen som Facebook bruker er «farlig», sier en varsler

Zuckerberg snakket om det faktum at selskapet blir et selskap som i økende grad blir sett på som en «metavers business», og i forrige uke kunngjorde det teknologiske kraftsenteret planer om å sysselsetter 10 000 personer over hele EU for å hjelpe til med å sette sammen denne ideen.

Metaversen er et konsept som ble laget i science fiction-romanen Snow Crash fra 1992 for å beskrive en slags tredimensjonal virtual reality-versjon av Internett der mennesker er til stede som avatarer og beveger seg gjennom en digital representasjon av den virkelige verden.

Zuckerberg spår at metaversen vil nå én milliard mennesker i løpet av det neste tiåret.

«I dag blir vi sett på som et sosialt medieselskap,» sa han. «Men i vårt DNA er vi et selskap som bygger teknologi for å koble mennesker sammen.»

Han sa at Facebook-navnet er «så nært knyttet til et produkt at det absolutt ikke kan representere alt vi gjør i dag, enn si i fremtiden.»

Selskapets produkter inkluderer Instagram, Messenger, Quest VR-headsettet og Horizon VR-plattformen.

Meta avduket et nytt skilt ved hovedkvarteret i Menlo Park, California, og erstattet den tommelen opp-lignende logoen med en uendelig blå form.

Bruk Chrome-nettleseren for en mer tilgjengelig videospiller

Facebook-grupper kan bli «ekkokammer» som forsterker og radikaliserer folks synspunkter, sier en varsler.

Navnet på det sosiale nettverket Facebook vil ikke bli endret.

Zuckerberg forklarte konseptet med metaversen og sa: «Det er et virtuelt miljø. Vi kan være tilstede med mennesker i digitale rom. Og du kan tenke på dette som et legemliggjort Internett som du er i i stedet for bare å se på. Og vi tror at dette er tilfellet. det vil bli etterfølgeren til det mobile Internett «.

Han spådde at folk ville være i stand til å få tilgang til metaversen «fra alle forskjellige enheter og forskjellige nivåer av troskap fra apper på telefoner og PC-er til oppslukende utvidede og virtuelle virkelighetsenheter.»

Følg den daglige podcasten på Apple podcast, Google podcaster, Spotify, høyttaler

«Innenfor metaverset kan du lage en hangout, leke med venner, jobbe, lage og mer,» sa han. «I utgangspunktet vil du kunne gjøre alt du kan på Internett i dag, i tillegg til noen ting som ikke gir mening på Internett i dag som å danse.»

Han sa at den definerende kvaliteten til metaversen er «følelsen av å virkelig være der med en annen person eller på et annet sted».

Related Videos

Leave a Comment