Home » «Every Lucky in the World» – Nye Newcastle-eiers advarsel når prosjekthemmeligheter avsløres

«Every Lucky in the World» – Nye Newcastle-eiers advarsel når prosjekthemmeligheter avsløres

by Russell Crowe

Amanda Staveley hjalp Thaksin Shinawatra med å selge Man City til Sheikh Mansour i 2008; nå håper finansmannen at Newcastle United effektivt kan styrte Citizens i løpet av de neste 5-10 årene etter den transformative overtakelsen av Magpies.

Det blir ikke lett, selvfølgelig. City var allerede på topp 10 da Abu Dhabi-gruppen gikk vill og Financial Fair Play ikke engang eksisterte på den tiden.

Imidlertid er det fortsatt noen paralleller mellom disse epokene. Staveley sa selv at «vi har de samme ambisjonene» som City; suveren rikdom endret begge disse klubbene for alltid; Newcastles nye eiere har satt til side fellesskapsmidler og datert infrastruktur som byen gjorde; og, i likhet med Abu Dhabi-kollegene, har Saudi-Arabias forferdelige menneskerettighetsrekord ført til påstander om sportsvask.

LES MER: Graeme Jones legger ut på et speideroppdrag mens Newcastle-spilleren reagerer på sitt Al-Rumayyan-sjokk

Også Newcastle har, i likhet med City i 2008, mye arbeid å gjøre på overgangsmarkedet, og de nye eierne er i desperat behov for å utnevne riktig manager, sportsdirektør og administrerende direktør i løpet av de kommende ukene og månedene.

Mehrdad Ghodoussi har allerede blitt bombardert med forespørsler om agenter, og hvis det er en mann som kan føle med Newcastles medeier, er det Mike Rigg, som var Citys tekniske direktør de første fire årene av Mansour-æraen.

«Det første som skjedde med oss ​​var at hver agent, agent og megler i verden prøvde å selge oss et par sko to størrelser større,» sa Rigg til ChronicleLive.

«Hver enkelt person kastet et hvilket som helst navn i verden – fra det mest latterlige til helt uhørt – og de bare spilte.

«Så det vi måtte gjøre, og det Newcastle må møte, er å gjennomsøke det og sørge for at du fokuserer på listen over mål og hvem du vil ha.

«Vi prøvde å selge drømmen, men vi gjorde det opp etter hvert fordi det var mange ting å trene utenfor banen samtidig.Mike Rigg

«Vi var ikke helt sikre på hva som foregikk i løpet av et par år. Vi visste hva vi ønsket å gjøre, men på en måte hadde Newcastle en liten fordel fordi de kan se på de andre klubbene og si:» Ok, vi vet hva som skjedde der.»

City hadde ikke engang en skikkelig speideravdeling på den tiden – klubben hadde et par regionale speidere og deltidstalentspeidere på sidelinjen – og mange spillere hadde tidligere blitt skrevet under på baksiden av agentenes anbefalinger.

Dette endret seg raskt. Rigg har hentet inn en rekke fremtredende UK-baserte speidere, som Barry Hunter, Dave Fallows og Alan Watson, hver ansvarlig for en gruppe land.

Mål ble satt sammen for hver posisjon, uavhengig av om City trengte dem eller ikke på det tidspunktet, og speiderne ble beordret til å bli kjent med de beste spillerne og agentene i deres territorier og finne ut hvilke klubber som ville være åpne for salg. til riktig pris.

I de tidlige dagene visste rekruttlaget imidlertid at det var en åpenbar fordel ved å sikte seg inn på beviste Premier League-spillere som allerede var kjent med livet i toppklassen og mistenker at Newcastle fortsatt kan følge en lignende vei.

Denne politikken ga byen tillit til å vite at Shay Given, Wayne Bridge og Craig Bellamy umiddelbart ville forbedre laget etter at trioen ankom det første ordentlige nye eiervinduet i januar 2009.

Målretting mot innenlandske spillere gjorde også Citys umiddelbare rivaler svakere ettersom Everton, Aston Villa og co fortsatte å miste sine beste spillere til Manchesters blå halvdel.

Foruten å stille et veldig åpenbart spørsmål: kan denne spilleren forbedre laget? – City gjorde også en innsats for å inkludere ekte karakterer, og det var opp til speiderne å lage rapporter om personlighetene til målene og om forfølgelsene selv utenfor banen.

Han sa imidlertid alt at mange nye signeringer bare ble vist rundt på klubbens nedslitte treningsbane i Carrington etter å ha satt pennen på papiret fordi det, i likhet med det nåværende Newcastle-anlegget, trengte sårt oppussing.

Viktigere, Newcastles treningsstudio ble nylig pusset opp, men byens gamle treningsbane var et kaldt anlegg på mange måter.

En av dørene til avlukkene på badene hang ned; det var rust på noen av vektmaskinene; det medisinske rommet hadde bare tre senger for dusinvis av spillere; bærbare bassenger ble brukt til restitusjonsøkter; og det var bare én boksesekk til boksesekken, som også bare delte seg.

Treningsstudioet var faktisk en basketballbane med noen vekter eller, som en tidligere ansatt ved ChronicleLive sa det, «en forhistorisk Rocky-greie.»Mark Hughes og Mark Bowen
Mark Hughes og Mark Bowen

Mark Bowen, assisterende direktør for City på den tiden, husker hvordan sjef Mark Hughes snakket til værens krefter og sa: «Hør her, det er ikke godt nok.»

«Vi prøvde å omfavne en treningskultur og virkelig få den inn i spillerne, og det som faktisk skjedde var at vi dro den første uken i januar for en treningsøkt i varmt vær,» sa Bowen til ChronicleLive.

«Vi dro til Abu Dhabi, og jeg tror det var bare fire eller fem dager med trening, men da vi dro ut og tilbake, hadde vi en total fornyelse av treningsstudioet med et loft på toppen.

«Folk fortalte oss at de ikke kunne tro hva som hadde skjedd. Det var nesten som i det øyeblikket vi forlot treningsleiren en hær av mennesker gikk inn og jobbet hele natten i fire dager for å sikre at det ble gjort for. øyeblikket når det kommer tilbake .

«Spillerne fikk med en gang den wow-faktoren da de kom inn. Vi sa ikke så mye til dem. Det var som «Herregud. Hva er dette?»

Standarder ble raskt etablert i alle områder av klubben da konsulentfirmaet Booz Allen evaluerte hver avdeling.

Hver ansatt ble intervjuet og anbefalinger ble gitt tilsvarende. Styret gikk deretter ut og lette etter nye medarbeidere, som de beste innen media og sponsing, for å fylle hull og støtte eksisterende ansatte.

Det ble holdt regelmessige personalmøter – forøvrig var Staveley, Ghodoussi og finansrådgiver Barclay Saastad vertskap for deres første på St James bare en dag etter at Newcastle-oppkjøpet ble gjennomført – og avdelingene ble mer sammenkoblet. Som et resultat følte byens ansatte en ekte følelse av solidaritet.

Khaldoon Al Mubarak, klubbpresidenten, gjorde det gjentatte ganger klart under styremøter at han ikke ville fortelle ansatte hvordan de skal gjøre jobben sin og forutsatt at ansatte fullt ut kunne presentere planene sine, en betydelig støtte for verdige prosjekter.

Simon Wilson, klubbens tidligere leder for ytelsesanalyse, husker hvordan flere vinduer ble installert på stadionkontorene for å sikre at personalet fikk nok sollys.

«Høres dumt ut, men de satte også en Starbucks-bar der inne, og de hadde noen som jobbet bak baren som serverte kaffe til folk,» sa han til ChronicleLive.

«Det var en god balanse. Folk på stadion har generelt litt problemer med folk som jobber på treningsplassen fordi folk på treningsbanen noen ganger får mat eller spiser bedre eller de kan avslutte tidligere. litt frem og tilbake mellom kl. de to områdene.

«Treningsplassen hadde absolutt ingen Starbucks-bar, så det var nesten som om de skapte en følelse av «det er like bra å være på den kommersielle siden av klubben som på fotballsiden».

«De har investert i infrastruktur og det gode er at det formidler budskapet om å være permanent og for alle. Det var en god måte å samkjøre og bringe klubben sammen og vise at det var en langsiktig investering. Alle måtte heve sine spill.».

Akkurat som de nye eierne av City var opptatt av å holde tett mange ansatte som kjente klubben, hadde Citizens allerede en rekke fremtidige tittelvinnere på bok, inkludert Vincent Kompany, Joe Hart, Pablo Zabaleta og Micah Richards.

Nåværende Newcastle-spillere vil få muligheten til å vise at de kan spille en rolle i denne nye æraen – Callum Wilson, for eksempel, har allerede grepet denne muligheten – men laget vil gradvis utvikle seg i løpet av de neste årene slik City har gjort.

Javier Garrido tilbrakte to år i City under det nye eierskapet før han begynte i Lazio i 2010, og den tidligere backen husker hvordan «alt skjedde veldig raskt» i Etihad.

«Nye spillere begynte å komme som Robinho,» sa Garrido til ChronicleLive. «I begynnelsen var det bare spillerne, men senere skjønte vi at de nye eierne ønsket å forbedre alle avdelingene i klubben: nye fysikere, ansatte, medisinsk personale … alt har gradvis endret seg steg for steg.Javier Garrido, Roque Santa Cruz og Robinho
Javier Garrido, Roque Santa Cruz og Robinho

«Det var bra for oss at vi var der fra starten og bra for de nye spillerne som kom fordi stemningen var god.

«Det er klart, alle visste at noe stort begynte, og Manchester City begynte også å vokse veldig sterkt og veldig raskt.

«Konkurransen ble bedre og det ble stadig vanskeligere å være blant de elleve startende, men som spiller husker jeg tiden min der veldig godt.»

Da vil vi høre dine tanker om denne historien ADGANG og legg igjen kommentaren din nedenfor

Related Videos

Leave a Comment