Home » EUs helsemyndigheter undersøker Salmonella-utbrudd i flere land knyttet til sjokoladeegg – EURACTIV.com

EUs helsemyndigheter undersøker Salmonella-utbrudd i flere land knyttet til sjokoladeegg – EURACTIV.com

by Edvard Munch

To store helseorganer i EU kunngjorde onsdag (6. april) at et utbrudd forårsaket av Salmonella utvikler seg raskt i seks EU-land, Norge og Storbritannia (Storbritannia), og egg i Kinder Surprise-sjokolade blir identifisert som den sannsynlige smitteveien.

«Per 5. april 2022 er 134 tilfeller rapportert, de fleste hos barn under 10 år,» sa European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) og European Food Safety Authority (EFSA). i en epidemiologisk oppdatering.

«Det første tilfellet ble identifisert i Storbritannia 7. januar 2022. Siden 17. februar 2022 har tilfeller også blitt identifisert andre steder i Europa,» heter det i oppdateringen.

Han uttalte at «basert på pasientintervjuer og innledende analytiske epidemiologiske studier, har spesifikke sjokoladeprodukter blitt identifisert som den sannsynlige smitteveien«.

UK Food Standards Agency (FSA), samt Food Standards Scotland, har vært mer spesifikke i sine pressemelding lørdag 2. april og rådet forbrukere til ikke å konsumere visse Kinder Surprise-produkter med en utløpsdato mellom 11. juli 2022 og 7. oktober 2022.

Dette rådet har blitt gitt på grunn av en potensiell kobling til et utbrudd av salmonella i et spesifikt produkt produsert av Ferrero-selskapet. Pressemeldingen ble fulgt av en Diskanthøyttaler Mandag, og uttalte at Ferrero, produsenten av Kinder-konfekt, tilbakekalte «utvalgte partier» med Kinder Surprise-egg.

Tina Potter, FSA Incident Managersa: «Vi vet at disse spesielle produktene er populære blant små barn, spesielt i oppkjøringen til påske, så vi oppfordrer foreldre og foresatte til barn å sjekke om noen produkter som allerede er i hjemmene deres er berørt av denne tilbakekallingen.»

Mens Storbritannia har identifisert det høyeste antallet saker, totalt så langt 63 bekreftede tilfeller, Frankrike har det høyeste antallet bekreftede tilfeller i EU, på 20. Deretter følger Irland hvor 10 tilfeller er bekreftet.

Andre bekreftede tilfeller er rapportert i Tyskland, Luxembourg, Nederland, Norge og Sverige. Det er nesten dobbelt så mange ubekreftede sannsynlige tilfeller i EU/EØS, inkludert 26 sannsynlige tilfeller i Belgia.

Utbruddet er forårsaket av monofasisk Salmonella Typhimurium, en av de vanligste serotypene av Salmonella, forårsaker matbårne sykdommer.

Etter klekking, en uvanlig høy andel barn ble innlagt på sykehus, noen med alvorlige kliniske symptomer som blodig diaré. de de vanligste symptomene på salmonellainfeksjon inkludere diaré, feber, magesmerter eller oppkast.

Lesley Larkin, leder for gastrointestinal patogenovervåking og mattrygghet ved UK Health Security Agencyuttalt at «symptomer på salmonellose vanligvis går over av seg selv i løpet av få dager.»

Hun la til at «symptomer kan være mer alvorlige, spesielt hos små barn og de med svekket immunsystem.»

Ferrero tilbakekalte produktene sine

Ferrero har tatt forholdsregler for å tilbakekalle produkter i flere land til dags dato, inkludert Belgia, Frankrike, Tyskland, Irland, Luxembourg og Storbritannia, for å forhindre inntak av produkter som potensielt er forurenset med Salmonella.

Den britiske pressemeldingen sa at andre produkter laget av Kinder ikke ville bli berørt.

«Ytterligere undersøkelser utføres av folkehelse- og mattrygghetsmyndigheter i land der tilfeller rapporteres, for å identifisere årsaken og omfanget av forurensning, og for å sikre at forurensede produkter ikke kommer på markedet», heter det i den epidemiologiske rapporten. Oppdater.

Camille Perrin, leder for matpolitikk i tden europeiske forbrukerorganisasjonen BEUC, twitret onsdag at «nNasjonale myndigheter må fremskynde undersøkelser for å identifisere årsaken + omfanget av forurensningen og informere forbrukerne om dette».

En vurdering av utbruddet fra ECDC og EFSA forventes å bli publisert uken 11. april 2022.

[Edited by Zoran Radosavljevic]

Related Videos

Leave a Comment