Home » Europol stopper hackere bak 2019 Norsk Hydro ransomware-angrep

Europol stopper hackere bak 2019 Norsk Hydro ransomware-angrep

by Russell Crowe

Europol og dets politipartnere har forstyrret et nettverk av organiserte nettkriminelle bak en rekke løsepengevare angrep som har krevd mer enn 1800 menneskeliv i 71 land siden 2019.

EUs politibyrå sa fredag at 12 personer hadde blitt «målrettet» i raid i Ukraina og Sveits denne uken etter en to år lang etterforskning. Byrået har ikke avklart om disse personene er arrestert eller siktet og har ennå ikke svart på vår forespørsel om ytterligere informasjon.

Anonyme personer var «kjent for å spesifikt målrette mot store selskaper, og dermed stenge aktiviteten deres,» sa Europol. En av ransomware-stammene gruppen brukte var LockerGoga, den samme stammen som ble brukt i angrepet på den norske aluminiumsprosessoren Norsk Hydro i mars 2019. Nettangrepet tvang selskapets fabrikker på to kontinenter til å stenge produksjonen i nesten en uke og kostet Norsk Hydro over 50 millioner dollar.

I en egen pressemelding, bekreftet Kripos, at de målrettede personene var ansvarlige for angrepet på Norsk Hydro.

Europol sa at hackere også distribuerte MegaCortex og Dharma løsepengeprogramvare, samt skadelig programvare som f.eks. TrickBot og post-gruveverktøy, inkludert Cobalt Strike og PowerShell Empire, for å bli uoppdaget og få ekstra tilgang. «Kriminelle ble så uoppdaget i kompromitterte systemer, noen ganger i flere måneder, på jakt etter flere svakheter i datanettverk før de gikk videre for å tjene penger på infeksjonen ved å distribuere løsepengevare,» sa Europol.

Det er ikke kjent hvor mye penger de kriminelle tjente på angrepene sine, selv om Europol sa at de beslagla 52 000 dollar i kontanter og fem luksusbiler.

– De fleste av disse mistenkte anses som mål av høy verdi ettersom de er gjenstand for etterforskning i flere høyprofilerte saker i forskjellige jurisdiksjoner, sa Europol. «De mistenkte som ble målrettet hadde alle forskjellige roller i disse profesjonelle og høyt organiserte kriminelle organisasjonene. «

Europol la til at en rekke personer er mistenkt for å ha ansvaret for hvitvasking av løsepenger: «De ville kanalisere Bitcoin løsepenger via blandetjenester, før du tjener penger på dårlig oppnådde gevinster, sa Europol.

Europol sa at rettshåndhevelse fra Norge, Frankrike, Storbritannia, Sveits, Tyskland, Ukraina, Nederland og USA deltok i denne ukens operasjon. , med mer enn 50 utenlandske etterforskere utplassert til Ukraina 26. oktober for å målrette nettkriminelle.

Related Videos

Leave a Comment