Home » Europeiske golfstjerner triumferer i Ryder Cup

Europeiske golfstjerner triumferer i Ryder Cup

by Roald Amundsen


Ryder Cup – Tommy Fleetwood fra Storbritannia fra Team Europe avgjorde turneringen til fordel for europeerne. – Foto: Andrea Medichini/AP/dpa

Europeiske golffans feirer sine Ryder Cup-helter. Rory McIlroy og co detroniserer regjerende mestere USA i Roma. Oppstyret fortsetter rundt capsproblemet i det amerikanske laget.

Tommy Fleetwood startet den store festen i det europeiske golfrushet. Midt i øredøvende applaus fra titusenvis av vanvittige fans, scoret engelskmannen det avgjørende poenget i det europeiske lagets triumf i den 44. Ryder Cup søndag utenfor Roma.

Takket være suksessen mot Rickie Fowler tok utfordrerne en uangripelig ledelse på 15 poeng i den prestisjetunge kontinentalkonkurransen og tok tilbake det lille gyldne trofeet fra de tidligere favoriserte regjerende mesterne USA.

Skam reparert av Whistling Straits

Til slutt ble det 16.5:11.5, så Rory McIlroy og co gjorde opp for Whistling Straits» ulykke. For to år siden led europeerne et rekordtap på 9:19 poeng i den amerikanske delstaten Wisconsin.

De 60 000 fansen til stede på den elegante golfbanen omtrent 20 kilometer øst for Petersplassen feiret sine helters triumf overstrømmende under den lyse solen. Det høye ropet fra «Europa, Europa» lød igjen og igjen i Marco Simone Golf & Country Club.Etter dette nederlaget har amerikanerne ventet i 30 år på suksess på europeisk jord i golfens viktigste lagkonkurranse.

På den siste dagen satte Europa-kaptein Luke Donald ut sine sterkeste spillere rett ved starten av de tolv singlene for å samle de manglende fire poengene så raskt som mulig. Europeerne gjorde det imidlertid enda mer spennende. Det var ikke før den nest siste kampen at Fleetwood tok avgjørelsen.

Spillerutvalget tilpasser seg

Med denne suksessen beviste kaptein Donald at han gjorde alt riktig på Ryder Cup i Roma. Hans utvalg av spillere var riktig. Laget rundt stjernene McIlroy, Jon Rahm og Viktor Hovland samt nykommerne Ludvig Aberg, Nicolai Höjgaard, Sepp Straka og Robert MacIntyre harmonerte perfekt. Donald klarte også å tenne den mye omskrevne lagånden blant europeerne.

Derimot fortsatte bråket rundt cap-problemene i det amerikanske laget inn i siste dag. I et solidaritetsshow med Patrick Cantlay brukte noen av de tolv amerikanske spillerne heller ikke lagkapper. En dag tidligere hadde Cantlay avvist rapporter om at han ville forårsake splittelse i det amerikanske laget.

Rapporten sa at Cantlay var opprørt over at spillere ikke ble betalt for å spille i Ryder Cup. Dette er grunnen til at 31-åringen ikke ville bruke capsen i protest. Lørdag ettermiddag viftet europeiske fans med hatten i Cantlays retning og ropte «Hattene av for bankkontoen din».

Takstriden fortsetter

Tokyo olympiske mester Xander Schauffele trakk seg også fra det amerikanske lagets tilstedeværelse på siste dag. Xanders far, Stefan Schauffele, forklarte til TV-kanalen Sky at det var et solidaritetsshow for Cantlay. Medierapporteringen er imidlertid ikke nøyaktig. Schauffele Sr. innrømmet imidlertid også at spørsmålet om Ryder Cup og manglende betaling av spillere har vært under oppsving i det amerikanske laget i årevis. Schauffele sa at PGA of America tjener på Ryder Cup og ikke involverer spillere.

Europa-kapteinen har en klar mening om hvorvidt spillere skal betales for å spille i Ryder Cup: «Absolutt ikke», sa Donald. «Ryder Cup er synonymt med ekte sport. Det handler om stolthet. Det handler om å representere landet ditt.»

© dpa-infocom, dpa:230930-99-390938/8

Related Videos

Leave a Comment