Home » Europeisk anmeldelse: Venezia senker Roma for å øke presset på José Mourinho | Europeisk klubbfotball

by Roald Amundsen

RomaJosé Mourinhos dårlige form fortsatte med et 3-2-tap mot promotorer Venezia på søndag. De slitende vertene reagerte spektakulært i andre omgang, og dømte Roma til sitt femte nederlag for sesongen i Serie A.

Mourinhos lag har kun vunnet én seier på sine siste syv kamper i alle konkurranser og falt ut av topp fire etter å ha scoret fire poeng på sine fem siste ligakamper. Nederlaget i Venezia gir Giallorossi 12 poeng fra lederduoen dannet av Napoli og Milan, som begge har en kamp mindre.

Vertene tok ledelsen etter tre minutter på Pier Luigi Penzo Stadium med en volley fra Mattia Caldara. Roma ser ut til å gjenvinne kontrollen i sluttminuttene av første omgang med mål fra Eldor Shomurodov og Tammy Abraham, som scoret for første gang på syv ligakamper.

Roma lot kampen slippe unna i løpet av ni minutter av andre omgang, med Mattia Aramu som utlignet fra flekken før David Okereke skjøt inn et gjennomspill for å score vinnermålet til Paolo Zanettis side. Nederlaget øker presset på Mourinho etter torsdagens 2-2 hjemmekamp mot Norges Bodø/Glimt i Europa Conference League.

Andre steder i Serie A, Genova har utnevnt Andriy Shevchenko som deres manager med en kontrakt til 2024. Den tidligere Ukraina-manageren vil returnere til sin første klubbrolle i ligaen hvor han strålte som spiss for AC Milan, og vant Ballon d’Or i 2004.

«Genova kunngjør at Andriy Shevchenko har oppnådd en avtale om å lede Grifone frem til 30. juni 2024», heter det i en uttalelse fra klubben. Shevchenko kjørte. Ukraina i kvartfinalen i Euro 2020 før han forlot rollen i august. Han erstatter Davide Ballardini med klubben som glir inn i bearish sonen etter seieren til Venezia.

The Fiver: registrer deg og motta vår daglige fotball-e-post.

I den tidlige avspark av Ligue 1, Marseille bommet på en sjanse til å rykke opp til andreplass på stillingen da de ble holdt til målløs uavgjort på hjemmebane. Metz. Dødstoppen etterlater Jorge Sampaolis lag 11 poeng bak lederne Paris Saint-Germain.