Home » EU-midler til teknologi i skoler i landlige Sachsen-Anhalt

EU-midler til teknologi i skoler i landlige Sachsen-Anhalt

by Edvard Munch

Utdanningsdepartementet i Sachsen-Anhalt ønsker å støtte og modernisere skoler på landsbygda bedre. I bytte får noen av dem penger fra et EU-fond. De bør bruke den til å kjøpe programvare og maskinvare. I fremtiden vil det også være mulig å undervise ved bruk av digitale medier der.

Om ELFUL-fondetEuropean Agricultural Fund for Rural Development (ELFRD) gir midler på rundt syv millioner euro for å utstyre skoler med informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) for allmennskoler og yrkesskoler, både offentlig og privat sponset. uavhengige. Finansieringssatsen er 100 % og garanterer derfor full avlastning til kommunene.

«Finansiert «Kjøp av multimediaarbeidsstasjoner og enheter for variabel og lokal bruk, inkludert installasjon,» sier Kunnskapsdepartementet. Skolene måtte da bruke pengene til å kjøpe blant annet maskinvare og programvare for bruk i timene. Du bør også jobbe med digitale medier. Mål for modernisering i følge departementet: «Den nye skolens informasjons- og kommunikasjonsteknologi skal være enkel å administrere, sikre og spare ressurser».

I de siste dagene hadde utdanningsministeren allerede levert finansieringsmeldingene til de tre byene Magdeburg, Halle og Dessau-Roßlau. Fordi byene var innenfor European Regional Development Fund (ERDF) Offentlige og uavhengige allmenn- og yrkesskoler har 3,5 millioner euro tilgjengelig for å utstyre skoler med informasjons- og kommunikasjonsteknologi.

Dette temaet i programmet:MDR SAXONY-ANHALT – Radio som oss | 29. august 2023 | 16:00

Related Videos

Leave a Comment