Home » Etter kamerakvinnens død: smerte og usikkerhet | Nyheter fra hele verden

Etter kamerakvinnens død: smerte og usikkerhet | Nyheter fra hele verden

by Russell Crowe

Santa Fe – Selv dager etter drapet på en rekvisitt mens du filmet en film, er mye av hendelsen uklart.

Torsdag ble kamerakvinnen Halyna Hutchins filmet på settet til den vestlige «Rust» i Santa Fe, New Mexico og døde deretter på sykehus. Det var først ingen detaljer bekreftet av politiet søndag om hvorfor pistolen som ble avfyrt av filmstjernen Alec Baldwin var i stand til å avfyre ​​et dødelig skudd. Sorgen fra hendelsen fortsatte, og skuespilleren tilbød omfattende støtte til familien og etterforskerne. Imidlertid har mange i bransjen også diskutert dårlige produksjonsforhold.

Fotogalleri: Etter kamerakvinnens død: smerte og usikkerhet

Minne om de drepte

På lørdag kveld (lokal tid) samlet hundrevis seg på et torget i sentrum av Albuquerque, omtrent 100 kilometer fra Santa Fe. De husket menneskene som ble drept og ba om en detaljert analyse av hendelsene og bedre sikkerhetstiltak.

Visedirektøren som overrakte rekvisitvåpenet til Baldwin trodde etter hans vitnesbyrd at våpenet ikke inneholdt ammunisjon, CNN TV -stasjon og den lokale partnerstasjonen KOAT sitert i en politirapport. Men da Hollywood -stjernen Baldwin (63) skjøt torsdag, kom skuddet. Ifølge rapporten ble kameramann Hutchins, 42, skutt i brystet og pådro seg dødelige skader. Direktøren bak henne, Joel Souza (48), ble skutt i skulderen og kjørt til sykehus, men har siden blitt skrevet ut.

«Vi har påført oss selv som bransje denne ulykken,» sa en anonym produsent til magasinet Variety. På grunn av den økende etterspørselen etter filmer og serier på grunn av nye strømmetilbud og et økende antall kringkastere, er det vanskelig å ansette erfarne fagfolk for sikkerhet og andre stillinger på settet.

Ifølge en Los Angeles Times -rapport klaget ansatte på settet over mangelen på sikkerhet. Avisen skrev, med henvisning til anonyme kilder, at flere ansatte i TV -teamet hadde forlatt stedet bare timer før dødsulykken for å protestere på arbeidsforholdene. Hollywoods sikkerhetsprotokoller har ikke blitt strengt fulgt, og det er allerede avfyrt utilsiktede skudd, sa han.

Kritikk av visedirektøren

Kritikk også til visedirektøren. Det var hans jobb å sjekke våpenet en siste gang før det ble overlevert til Baldwin, sa besetningsmedlemmer på avisen Daily Beast. Amerikanske medier så også på den 24 år gamle våpenmesteren, som var ansvarlig for riktig håndtering av alle våpen på settet. «Rust» var bare den andre filmen der hun var involvert i denne rollen.

Produksjonsselskapet Rust Movie Productions benektet påstandene. Det var ingen offisielle klager på sikkerheten til våpen eller rekvisitter på settet, sa New York Times fra en uttalelse. Under produksjonsstans vil du imidlertid sjekke prosessene dine internt.

Filming på low-budget western, som Baldwin også tjente som produsent, begynte på Bonanza Creek Ranch i begynnelsen av oktober og ble stoppet etter hendelsen.

Santa Fe -politiet hadde allerede fredag ​​kveld (lokal tid) informert det tyske nyhetsbyrået om omstendighetene rundt Halyna Hutchins død og kulen. Etterforskerne søkte etter plasseringen av vestlandet. Det var ikke engang klart hvilken type ammunisjon eller hvilken propellfeil som var det fatale skuddet. – Vi har fremdeles ikke detaljer om patronen som var i våpenet, sier politiets talsmann. Frem til søndag var det ingen ytterligere forklaringer.

«Det er ingen ord for å uttrykke sjokk og sorg over den tragiske ulykken som avsluttet Halyna Hutchins liv,» tvitret Baldwin fredag. «Jeg samarbeider fullt ut med politiets etterforskning for å finne ut hvordan denne tragedien skjedde,» la Hollywood- og TV -stjernen til. Lørdag offentliggjorde New York Post -tabloiden bilder av Baldwin som klemte mannen som ble drept på en parkeringsplass i Santa Fe -hotellet. Ifølge avisen skulle de spise frokost sammen.

Alvorlige skader på settet fra filmpistoler er svært sjeldne, men de har oppstått oftere. I 1984 døde skuespilleren Jon-Eric Hexum da han, for moro skyld, på settet i «Cover Up» -serien pekte en tom pistol mot hodet og trakk i avtrekkeren. I 1993, mens han filmet «The Crow», døde skuespilleren Brandon Lee av en del av kassetten som ikke ble fjernet fra en pistol og deretter ble grunnet.

Minnesmerke -Twitter -kontoen som ble opprettet av Lees familie, lyder nå: «Våre kondolanser går til familien til Halyna Hutchins, Joel Souza og alle de som er berørt ved» Rust. «Ingen skulle noen gang dø med en pistol på settet av en film. Periode . «

© dpa-infocom, dpa: 211024-99-712968 / 10

Related Videos

Leave a Comment