Home » Estonian Rullestol Curling Team kvalifiserer til Beijing Paralympics | Sport

Estonian Rullestol Curling Team kvalifiserer til Beijing Paralympics | Sport

by Russell Crowe

Poeng for Paralympics ble tildelt på resultatene av tre verdensmesterskap. Det estiske laget deltok ikke i årets arrangement, men resultatene fra 2019 og 2020 var nok til å sikre inngang til neste års Beijing Paralympics Games.

«Vi er stolte, men vi føler også et stort ansvar for å representere Estland på best mulig måte og å være i best mulig form i Paralympics. Motstanderne vil bli tøffe og det er ingen enkle seire, men alle lag kan slås for oss. – oss han vil bruke de siste månedene på å forberede seg på å være i best mulig form for Beijing, sa Andrei Koitmäe, kaptein for det estiske rullestolcurlinglaget.

Estlands ankomst til neste års Paralympics var avhengig av resultatene fra Italia og USA ved de nylige verdensmesterskapene. Ettersom Italia ikke klarte å score høyt nok til å overta Estland, var kvalifiseringspoengene fra tidligere år nok til at landslaget kunne kvalifisere seg til 12. plass til de paralympiske leker.

«Det estiske nasjonale rullestolcurlinglaget begynte å trene i januar 2015 og nådde topp 12 i verden på bare syv år, og presterte bedre enn mye mer erfarne motstandere. Det estiske flagget vil ankomme Paralympics vinterleker for første gang på 20 år. og det er en stor prestasjon og inspirasjon for estisk parasport, sa lederen av den estiske paralympiske komité Monika Haukanõmm.

Sist Estland var representert ved Paralympics i vinter var Salt Lake City i 2002, da kjelkehockeylaget ble nummer seks.

Rullestolcurling-arrangementet finner sted fra 4. til 13. mars 2022. I tillegg til Estland har Kina, Russland, Norge, Sør-Korea, Skottland, Canada, Slovakia, Sverige, Latvia, Sveits og USA ankommet de paralympiske leker i neste år.

Følg ERR News på Facebook Og Twitter og aldri gå glipp av en oppdatering!

Related Videos

Leave a Comment