Home » Erstatter bikini – med hotpants | Sport

Erstatter bikini – med hotpants | Sport

by Roald Amundsen

I sommer ble det norske kvinnelaget i håndball i håndball bøtelagt for å ha spilt i shorts under en EM-kamp i Bulgaria. Valget av klær gikk i strid med regelverket til Det internasjonale håndballforbundet (IHF) som påla kvinner å spille i bikini.

Forrige uke kom IHF med et revidert regelverk som trer i kraft mot slutten av året. I den ble bikini-tvangen fjernet, som ble kritisert av verdensartisten Pink, svensk idrettsminister Amanda Lind (MP) og ble en nordisk ministersak.

Forskjellig for kvinner og menn

I likhet med menn vil kvinner kunne spille i lin og shorts. På den annen side skal dametopper være «tight» og underdel «tight short shorts», de såkalte hotpants.

Herrelandslagsspiller Jesper Knutsson mener det er på tide at reglene endres, men IHF bommer til en viss grad også.

«Hva er problemet?»

– Etter min mening er endringen ganske stor. Lengden på shortsen er et tolkningsspørsmål, men jeg synes midtpartiet på lårene, som IHF-teksten sier, er rimelig. Tross alt er ikke alle komfortable med tettsittende klær, og det er her det blir rart. Fordi de trengte å inkludere ordet «tight», kunne de bare ha skrevet kortfilmer, sier han til Handbollskanalen og fortsetter:

– Hva snakker vi egentlig om her? Når det gjelder det visuelle aspektet, er det så liten forskjell mellom shorts og trange shorts. Folk vil ikke løpe rundt i shorts av noen størrelse, selv vi menn trenger ikke ha det. Hva er greia med å la kvinner spille i shorts akkurat som menn? Det er så latterlig hvorfor IHF ikke tar hele steget.

Related Videos

Leave a Comment