Home » Erkebiskop Jackelén som foredragsholder på Nyhemsveckan tar opp kritikk

Erkebiskop Jackelén som foredragsholder på Nyhemsveckan tar opp kritikk

by Liv Ullmann

Det var den første i ett post 29. april som Nyhemsveckan Facebook-side annonserte de fem foredragsholderne for kveldsmøtene, hvoretter de seks foredragsholderne for morgenmøtene ble presentert i en sendt 11. mai.

Både når det gjelder sosiale mediers evne til å uttrykke emosjonelle reaksjoner som svar på innlegg, og når det gjelder skriftlige kommentarer, peker reaksjoner på Antje Jackeléns presentasjon som foredragsholder seg ut. Mens andre foredragsholdere bare fikk positive følelsesmessige reaksjoner, mest i form av «tommel opp» for godkjenning, fikk erkebiskopen like mye uttrykk for tristhet, sinne og overraskelse som uttrykk for godkjennelse.

I kommentarfeltet a i bildet som Antje Jackelén presenterer som foredragsholder på morgenmøtet fredag ​​24. juni, det vil si sankthansaften, diskuteres det om det er bra eller dårlig, passende eller upassende, at vedkommende foredragsholder er invitert.

«En foredragsholder som ikke kan si at Jesus er den eneste veien til Gud og at ekteskapet kun er for mann og kvinne, bør ikke inviteres til en pinsekonferanse, det forvirrer og skaper kaos», skriver Stefan Larsson, pastor og direktør i Pinsekirken. i Ed.

Flere kommentarer er på samme vei, mens andre nøyer seg med å uttrykke sin misbilligelse med ord som «stor tristhet» og «ubeskrivelig skuffet».

Bland dem positivt De slettede kommentarene er i stedet et uttrykk for nysgjerrighet og forventning, der en bruker for eksempel mener at erkebiskopen er «en søster i troen som kan hjelpe oss til å kjenne Gud og oss selv bedre».

Nyhemsveckan-arrangørene la også ut sin egen kommentar til debatten under innlegget om foredragsholderne på morgenmøtene, der de forteller at de aller fleste foredragsholderne er fra pinsemenigheter, men det er også noen inviterte gjester.

Vi forstår at gjesteforeleserne våre kan tenke annerledes enn vi gjør i visse teologiske spørsmål. Vi mener det er viktig å stå sammen også som kristendom i landet vårt. Det er hos alle de hellige vi ser Guds fylde, skriver de.

Pinseleder Daniel Alm påpeker i en e-postkommentar til Världen idag angående reaksjoner på at Svenska kyrkan er den historiske statskirken og den nåværende majoritetskirken.

«Uansett hvor det er pinsemenigheter i landet, er det også Svenska kyrkan. Vi er sammen i et av de mest sekulære områdene i verden hvor sammenhenger som pinsebevegelsen lett blir marginalisert og ofte sekteriske. Vi inviterte erkebiskopen til å dyrke våre relasjoner og i dette kunne støtte hverandre til å være kirker i et samfunn der vi kan eksistere, men helst ikke bli hørt eller sett”.

Understrek at det ikke er noen bakenforliggende tanker om å endre teologi i forbindelse med besøket.

«Selvfølgelig er det store forskjeller mellom oss, men vi trenger også gode relasjoner for å være den vi er i forkynnelsen og i menighetslivet.»

Alm mener dette som pinsevenner «skal de kunne være takknemlige for besøket av den øverste representant for Svenska kyrkan uten at dette fører til frykt for å endre forkynnelsen hos oss».

Temaet for årets Nyhemsvecka er «For en ny tid» og blant de fremmøtte er artisten Michael W Smith og foredragsholdere som Ruth Hasselgren, Joakim Lundqvist, Daniel Alm og Angela Gaeta med flere.

Related Videos

Leave a Comment