Home » Ericsson og Telenor setter fart på 5G-innovasjon i Norge

Ericsson og Telenor setter fart på 5G-innovasjon i Norge

by Russell Crowe

«5G er mer enn et nytt nettverk, det er en bro til fremtiden. 5G vil ha en sterk positiv innvirkning på samfunnet. Gjennom vårt innovasjonssamarbeid skal vi legge til rette for både de kritiske tjenestene for samfunnet og de kommersielle tjenestene som skal drive Norges digitalisering, sier Ingeborg Øfsthus, CTO Telenor Norge.

«5G er skapt for innovasjon, og ved å etablere felles samarbeid for innovasjon skal vi jobbe for at Norge skal ligge i forkant av mobil innovasjon. Vi ser frem til å engasjere tidlige brukere av 5G i Norge til å innovere med oss. Vi vil bringe verdensledende teknologi og kunnskap, sier Stian Solberg, CTO, Ericsson Norge.

5G-brukssaker trenger ikke være begrenset til et bestemt område. Selv om det er et betydelig potensial for bransjer og bedrifter, har økt tilfredshet med ytelsen til 5G-nettverket også utløst etterspørsel etter en ny æra av forbrukertjenester.

«I følge vår nylige ConsumerLab-studie har 20 % av 5G-mobilbrukere redusert Wi-Fi-bruk på telefonene etter oppdateringen. Syv av ti 5G-brukere forventer mer innovative tjenester og apper, og innendørsdekning er vurdert dobbelt så viktig som hastighet eller batterilevetid, sier Stian Solberg.

Rundt om i verden driver Ericsson dusinvis av 5G-testsenger fra Europas største 5G-forskningsnettverk i Aachen, Tyskland, til Silicon Valleys mest avanserte 5G-innovasjonshub på Ericsson D-15. Ericsson leverer også teknologien og informasjonen for å drive hundrevis av 5G-brukstilfeller i live-industrien, for eksempel verdens mest avanserte Smart Port i Livorno, Italia, til Storbritannias første 5G-fabrikk i Worcester Bosch.

«Telenor har fremskyndet byggingen av det fremtidige 5G-nettverket i Norge. Fullstendig modernisering av mobilnettet i Norge er en ambisiøs satsing og den nye teknologien vil gi nordmenn tilgang til produkter og tjenester som aldri har vært tilgjengelige før. Med 5G får vi hastigheten til optisk fiber på mobilnettet, sier Ingeborg Øfsthus.

Nå er tiden inne for å ta 5G-økosystemsamarbeid til neste nivå, til fordel for mennesker, bedrifter og samfunnet for øvrig. Telenor og Ericsson tar nå sammen 5G-muligheter i Norge og vil sammen lede den neste æraen med digital transformasjon.

Related Videos

Leave a Comment