Home » Erdogan erklærer den tyske ambassadøren for en uønsket person

Erdogan erklærer den tyske ambassadøren for en uønsket person

by Russell Crowe

Nøyaktig en uke har gått siden kansler Angela Merkel og president Recep Tayyip Erdogan befinner seg i Istanbul under en lys blå himmel og demonstrerer harmoni. Men denne harmonien tok slutt noen dager etter Merkels avgang.

Ti ambassadører blir «personae non gratae»

Fordi i striden om den internerte tyrkiske menneskerettighetsaktivisten Osman Kavala erklærte statsoverhodet Recep Tayyip Erdogan den tyske ambassadøren, den amerikanske ambassadøren og åtte andre ambassadører som «uønskede mennesker». Erdogan sa at han hadde instruert UD om å erklære hver av diplomatene «persona non grata» «så snart som mulig».

Det tyske utenriksdepartementet gir detaljert informasjon om hva dette betyr: opprinnelseslandene til de berørte diplomatene må tilbakekalle dem eller må forlate landet innen en periode. Som regel er denne perioden 48 timer.

Erdogan: «Hvem er du egentlig?»

Erdogan stilte et ultimatum: «De vil gjenkjenne og forstå og kjenne Tyrkia. Eller de forlater dagen de ikke lenger forstår Tyrkia.»

Tyrkiske medier siterte også Erdogans ord, rettet til ambassadørene: «Hvem er du uansett? Har du rett til å lære Tyrkia en leksjon?»

Claudia Roth (Verdi) etterlyser sanksjoner

Politikere fra FDP, CDU og De Grønne har kritisert handlingene til den tyrkiske regjeringen. Den mulige utvisningen av ti ambassadører, inkludert representanter for Tyskland og mange av Tyrkias NATO -allierte, er uforsiktig, udiplomatisk og undergraver samholdet i alliansen, twitter FDPs utenrikspolitiker Alexander Graf Lambsdorff lørdag: «Erdogan han kan ikke være interessert i det han har. «

Related Videos

Leave a Comment