Home » Equinor selger aksjene til 2 felt i Norge til Sval Energi

Equinor selger aksjene til 2 felt i Norge til Sval Energi

by Siv Jensen

En Equinor-logo, tidligere kjent som Statoil, er synlig ved selskapets hovedkontor på Fornebu, Norge, 21. mai 2018. REUTERS / Nerijus Adomaitis / Files

Registrer deg nå for GRATIS ubegrenset tilgang til Reuters.com

OSLO, 10. mai (Reuters) – Den norske oljemajoren Equinor (EQNR.OL) sa tirsdag at de gikk med på å selge sin 7,6 % eierandel i Norges gigantiske Ekofisk-felt og en 19 % eierandel i Norges gigantiske Ekofisk-felt. Martin Linge hos private equity-støttet Sval Energi.

«Avtalen inkluderer et kontantvederlag på 1 milliard dollar og en betinget betalingsstruktur knyttet til realiserte olje- og gasspriser for begge eiendelene for 2022 og 2023,» sa Equinor i en uttalelse.

Sval, som eies av private equity-selskapet HitecVision, sa at avtalen gir en produksjon på 30.000 fat oljeekvivalenter per dag (boed) til sin portefølje, og setter selskapet på sporet for å oppnå en total produksjon på 100.000. boed i 2023.

Registrer deg nå for GRATIS ubegrenset tilgang til Reuters.com

Equinor sa at de ikke lenger vil ha eierandeler i det store Ekofisk-området, men vil beholde en 51% eierandel i Martin Linge og fortsette som feltoperatør.

Salget fra Ekofisk, som ConocoPhillips (COP.N) er operatør av, tillater Equinor å omdirigere kapital til andre kjerneområder av virksomheten, sa selskapet.

Tillegget av Sval som partner i Martin Linge gir ytterligere rom for verdiskaping, la Equinor til.

Registrer deg nå for GRATIS ubegrenset tilgang til Reuters.com

Reportasje av Terje Solsvik, redigering av Gwladys Fouche

Våre standarder: Thomson Reuters tillitsprinsipper.

Related Videos

Leave a Comment