Home » En stor meteor lyser opp himmelen i Norge

En stor meteor lyser opp himmelen i Norge

by Russell Crowe

På dette bildet publisert av Norsk Meteornettverk, en visning av en uvanlig stor meteor synlig i Oslo søndag 25. juli 2021, og gir et kraftig lysglimt over Østlandet. Norwegian Meteor Network sa at de har analysert og gjennomgått den uvanlig store meteoren som er synlig over store deler av Sør-Skandinavia og som opplyste Sørøst-Norge med et kraftig lysglimt søndag. Kreditt: Norwegian Meteor Network / NTB via AP

Norske eksperter sier en uvanlig stor meteor var synlig over store deler av Sør-Skandinavia og opplyste Sørøst-Norge med et kraftig lysglimt i noen sekunder, ettersom mange observatører ble rapportert å ha hørt en brølende lyd etterpå.

Det norske meteorologiske nettverket hevdet å ha analysert og gjennomgått flere videoer av hendelsen på søndag og sa at meteoren først dukket opp omtrent 90 kilometer (55 miles) nord for hovedstaden Oslo og fortsatte sin sørgående vei vestover før den fragmenterte i flere lysglimt.

«Meteoren dukket opp klokken 01:08 natt til 25. juli og var synlig i omtrent 5 sekunder,» sa nettverket, som hadde postet en video om fenomenet på hans Twitter-side.

Observasjoner av meteorer, rombergarter som brenner sterkt etter å ha kommet inn i jordas atmosfære i høy hastighet, er ikke uvanlig i Norge, og Norsk Meteornettverk har en rekke kameraer som kontinuerlig overvåker himmelen.

En meteor som overlever sin passasje på bakken er kjent som en meteoritt.

Foreløpige data tyder på at en meteoritt kan ha truffet jorden i et stort skogsområde, Finnemarka, ikke langt fra Oslo, ifølge Norsk Meteornettverk.


Brennende meteorer sett i store områder av Japan


© 2021 The Associated Press. Alle rettigheter forbeholdt. Dette materialet kan ikke publiseres, overføres, omskrives eller redistribueres uten tillatelse.

Sitering: En stor meteor lyser opp himmelen i Norge (2021, 26. juli) gjenfunnet 1. november 2021 fra https://phys.org/news/2021-07-large-meteor-norway.html

Dette dokumentet er underlagt opphavsrett. Med unntak av korrekthet for private studie- eller forskningsformål, kan ingen del reproduseres uten skriftlig tillatelse. Innholdet er kun gitt for informasjonsformål.

Related Videos

Leave a Comment