Home » Emily Tran administrerende direktør i Equinox Gaming – esportsintervju

Emily Tran administrerende direktør i Equinox Gaming – esportsintervju

by Russell Crowe

Hvis esports-lagets sjef Emily Tran var en kampfigur, ville hennes siste slag ganske enkelt vært å drepe motstanderne med vennlighet. Ikke behov for Hadouken.

Fordi det hemmelige våpenet bak Equinox Gaming – en e-sportsorganisasjon som hun og hennes fetter Timo Kauffman grunnla i 2018 – er positivitet, som gir alle profesjonelle på listen den samme følelsen av enhet, samtidig som helse, mentalitet og inkludering er i sentrum for alt de gjør.

Under Trans ledelse har Cuddle Core blitt en stor stjerne

© EQNX

Naturligvis hjelper det også at EQNX har en liste over det beste kampspilltalentet, inkludert den stigende superstjernen Tekken. Klem kjerne. Under Trans ledelse fortsetter spillerne hans å utvikle seg som toppspillere og mennesker.

Men den Florida-baserte lederen har ikke hatt en vanlig rute for å komme dit hun er i dag. Hun åpner opp på reisen så langt, og avslører hvordan hun kom inn i bransjen, klarte en pandemi, og gir sine tanker om fremtiden til FGC.

Hva er dine minner fra spilltrenere?

Mye av familien min er mennonitter, og det er ikke meningen at vi skal spille arkadekampspill, men onklene mine introduserte meg for Street Fighter. På den tiden var jeg for ung til å gjøre kombinasjoner, men jeg likte Chun-Li veldig godt. Jeg fortsatte å spille når jeg kunne, og mye senere, i 2005, så jeg en MTV-dokumentar kalt True Life: I’m a Pro Gamer, som åpnet øynene mine for e-sport. Denne episoden var forut for sin tid.

Teen Tran avbildet på direktesendt MLG-arrangement

© Emily Tran

Har du noen gang hatt planer om å bli proffspiller?

Ja, jeg husker at jeg ønsket at jeg kunne spille Halo for en levebrød, men jeg understreker «drømme»-delen fordi jeg ikke var særlig god. Det var så mye arbeid å gjøre, og jeg tok utdannelsen min veldig seriøst. Elektronisk sport var nytt og rart den gang, det var ingen muligheter eller ligaer, MLG var langt forut for sin tid. I stedet bestemte jeg meg for at jeg kunne engasjere meg i å bruke utdannelsen min. Jeg er god på ting bak kulissene, så jeg pivoterte. Det er så mange måter å engasjere seg i bransjen på, du trenger bare å være kreativ om det, det er kommentarer, streaming, innholdsskaping og mer.

Jeg ser etter noen som gjør mer enn bare å leke. Å være god i et spill vil sjelden komme deg langt og vil støtte deg gjennom hele karrieren.

Hva sier du til unge spillere, og til og med deres familier, om sjansene for å bli proff i dag?

Vi er fortsatt en merkevare i vekst og liten sammenlignet med store organisasjoner, så vi er ikke helt på et sted hvor jeg kan føle meg komfortabel med å si «du må slutte å gå på skolen» . Men det ville jeg heller ikke – det er viktig at folk har den balansen enten det er å jobbe fulltid eller gå på skole mens de lager innhold. Å fokusere så hardt på noe slikt er risikabelt. Jeg vil være med å skape glade og sunne fagfolk.

Og hva ser du etter når du leter etter den neste store esportstjernen?

Jeg ser etter noen som gjør mer enn bare å leke. Å være god i et spill vil sjelden komme deg langt og vil støtte deg gjennom hele karrieren. Hvor enkelt er det å engasjere seg i samfunnet ditt? Hvordan streamer du? Før pandemien var kampspill forankret i offline-turneringer, som senere ble ødelagt av den globale situasjonen. Folk måtte tenke nytt, jobbe med Twitch og YouTube, spesielt i kampspill der det kan ta spillere litt lengre tid å bygge merkevarer. Til tross for talentet og de utrolige øyeblikkene, er FGC fortsatt ganske langt bak når det gjelder mainstream-anerkjennelse.

Trans i EQNZ farger

© EQNX

Du har ikke begynt å jobbe i kampspill, men …

Nei, jeg begynte å skrive for nyhetssider om forskjellige spill, og fant til slutt min første ordentlige betalte skrivejobb med Lolesports.com. Selv om det virkelige gjennombruddet skulle til et sommerkunstkurs i Norge. Mens jeg var der, undersøkte jeg et esportteam kalt Oslo Lions og spurte dem om de trengte hjelp med sosiale medier eller innhold. Til gjengjeld lærte de meg mye om teamplanlegging, scrims, sånt. Når jeg kom tilbake til USA og la dette på CV-en min, hjalp det meg med å få en stilling som koordinator for sosiale medier på [now defunct esports team] Echo Fox i 2015 som var en fantastisk opplevelse.

Så hvordan appellerte FGC-scenen til deg?

Jeg har brukt mange hatter på Echo Fox og har også blitt hentet inn for å hjelpe spillere på arrangementer. Jeg husker jeg reiste med Tokido da jeg fortsatt var fersk i kampspillverdenen. Jeg visste at han var høy, men fansen behandlet ham som en Street Fighter-gud. Jeg fikk virkelig kontakt med spillerne på arrangementer som Evo og elsket energien og kameratskapet med det hele. Fansen blir gale, det er en avhengighetsskapende atmosfære og jeg ønsket å være en del av det.

Og så, som Jerry Maguire, gikk du for å opprette din egen organisasjon. Hva gjorde ikke andre esportsorganisasjoner?

Mange av topptalentene i kampspill er ikke amerikanske, men jeg trodde det var mye verdi i forsømte lokale talenter. Vi startet med Dimeback, som selvfølgelig er koreansk, men vi ønsket å finne lovende talenter nærmere hjemmet. Jeg vokste opp rundt Philly og familien min er veldig knyttet til Sixers, og de sier alltid «stol på prosessen». Vel, det er den samme filosofien jeg brukte for å utvikle dette laget. Vi lette spesifikt etter stigende stjerner i nærheten av oss og fant Joey Fury og Cuddle Core som var de andre og tredje utøverne vi signerte.

Tran søkte etter stigende stjerner i Amerika

© EQNX

Esports-spillere er ikke bare registrert for å bruke t-skjorter og spille spill; vi må oppmuntre dem, støtte dem, være der for dem også utenfor spillet

Hva liker Cuddle Core å jobbe med?

Mange ser bare det hun legger ut på Twitch, men spesielt som konkurrent – ​​en svart konkurrent faktisk – må du sette opp en vegg for å beskytte deg selv. Vis enhver svakhet, og mange mennesker kan bruke det mot deg på sosiale medier. Noe med Jeannail som jeg virkelig elsker er styrken hennes, hun er ikke redd for å føle med henne også og bruke plattformen hennes for godt. Når det gjelder troll, er hun aldri redd for å si fra. Hun er veldig ærlig og det er en verdifull ting i arbeidsforholdet vårt, vi snakker, vi bryr oss, hun er så sterk.

Hvorfor valgte du navnet EQNX?

Jeg elsker betydningen av jevndøgn, som, hvis du ikke allerede vet, er når sentrum av solen krysser jordens ekvator, så tiden på natt og dag er like lang. Dette skjer kun to ganger i året, om våren og om høsten, så på mange måter handler det om balanse og likeverd. Og det er det vi snakker om.

Hvordan føles det å vinne det mest inkluderende laget på GameHER Awards 2020?

Det betydde mye. Det er så lett å bli skremt av toksisiteten rundt konkurrerende spill, og med kvinner er det et ekstra press som du alltid må være på grensen til. Da vi vant det mest inkluderende laget bekreftet det at vi gjorde det rette, og da jeg holdt talen min innså jeg at folk ser hva vi prøver å gjøre. Ærlig talt, det er den ekstra bonusen for det vi har oppnådd.

Cuddle Core med kollegaen Chanel på Combo Breaker

© Equinoxe

EQNX gjør også mye arbeid rundt bevissthet om psykisk helse. Hva var drivkraften bak dette?

Da jeg satte sammen laget skjønte jeg at det manglet mye støtte fra spillerne med tanke på mental helse. Eliteidrettsutøvere har trenere, trenere, eksperter på mental helse, men vi tar ikke esportspillere seriøst nok. De er ikke bare registrert for å bruke t-skjorter og spille spill; du må oppmuntre dem, støtte dem, være der for dem også utenfor kampen. Da jeg så mange lag som ikke visste hvordan de skulle gjøre grunnleggende ting som dette, rørte det meg. Noe viktig for meg er å ha denne åpne og ikke-dømmende kommunikasjonen med spillerne våre.

Hvordan styrer du din egen sinnstilstand?

Som eier av en organisasjon har du kontroll – så mange regner med at du styrer skipet i riktig retning. Noen ganger er det mye press for å sørge for at hver beslutning er den beste for teamet og de involverte, og noen ganger spør jeg meg selv: «Kan jeg gjøre det?» Gjør jeg det rette? Det gir meg mye stress og angst fordi jeg bryr meg om hvilken retning vi går og sørger for at vi er på samme side.

Hvilken lærdom har du lært om deg selv som teamleder?

At det ikke er verdens undergang når en dør lukkes. Noen ganger vil ikke ting ordne seg. Noen ganger vil ikke en spiller signere for deg, eller en sponsoravtale blir ikke inngått, en begivenhet skjer ikke, men det er ikke slutten, du tar den erfaringen og går videre. Ulike veier er OK, ikke alt vil gjøre eller ødelegge oss.

Tran med medgründer og designer Timo «TimoKauff» Kauffman

© EQNX

Hvor viktig er forretningspartnerskap for din bedrift?

Mange merker deltar nå i nettturneringer som bare kan være fordelaktige for kampspill. Nøkkelen er å tenke utenfor boksen. Red Bull var for eksempel en av de første sponsorene som kom og lagde en liga med kampspill og lå også bak Anakin’s Tekken Academy, en pedagogisk serie for spillere som hjelper folk og viser også proffens personlighet, som jeg elsket.

Har du sett en endring i den nordamerikanske kampspillscenen de siste årene?

Det er alltid mer som kan gjøres for å hjelpe, men scenen her har blitt mye bedre. Det var tidligere vanskelig å spille mange spill online på grunn av nettkoden. Vi var så fokusert på offline-arrangementer fordi det rett og slett ikke var mulig å ha gode spill online og da [during the pandemic] Tekken kom ut med bedre nettkode, og det er utrolig – mange mennesker kan nå spille med hverandre i én stat eller over hele landet. Fremtiden er lys.

Related Videos

Leave a Comment