Home » EM 2022: «Little Northern Ireland» markerer massiv motivasjon for Everton-spissen Simone Magill

EM 2022: «Little Northern Ireland» markerer massiv motivasjon for Everton-spissen Simone Magill

by Russell Crowe

Simone Magille mener at det å bli behandlet som en turgåer eller en ettertanke er den perfekte motivasjonen for Kenny Shiels og spillerne hans til å bevise at skeptikerne tar feil ved EM 2022.

Nord-Irland vil være en stor underdog når de møter vertene England, Norge og Østerrike i gruppespillet til neste sommers turnering.

Bookmakerne har allerede vurdert Green and White Army som 275/1 outsidere med England 4/1 felles favoritt med Nederland.

Everton-spissen Magill vet at Nord-Irland bør bøye seg i gruppespillet, men tror lave forventninger kan fungere i lagets favør.

«Vi vil gå inn i EM som en underdog, men vi vil akseptere det,» sa hun. «Alle vil tenke på oss som «Little Northern Ireland», men det motiverer oss bare mer.

«Det gir oss bare mer motivasjon til å gå ut og bevise at alle tar feil og forårsake omveltninger. Det var denne holdningen som brakte oss hit i utgangspunktet.

«Vi er ikke bare her for å finne opp tall. Vi ønsker å konkurrere for å prøve å vinne kamper, og det er akkurat det vi vil gjøre. Vi vil gå inn i det uten frykt.

«Det var det som brakte oss til denne turneringen, og vi kommer til å gi alt i den sanne nordirske ånden.»

Shiels trenger ikke å gjøre for mye lekser på neste års motstandere etter å ha møtt England og Østerrike i torsdagens trekning.

Alle de tre nasjonene er i samme VM-kvalifiseringskampanje, med Nord-Irland som tapte 4-0 på Wembley forrige lørdag før det ble uavgjort 2-2 mot østerrikerne midtuke.

Østerrike trengte en utligning i ekstraomgangen for å sikre seg en del av byttet etter raske mål fra Lauren Wade og Demi Vance ga hjemmelaget en 2-1-ledelse.

«Vi viste her om kvelden (mot Østerrike) hvor gode vi kan være mot lag som dette, og det burde gi oss utrolig selvtillit på vei inn i denne turneringen,» sa Magill.

«Du kunne ikke skrive det i puljetermer, og så snart Østerrike ble trukket med England i samme gruppe sa jeg «vi blir neste» og det gjorde vi.

«Dette er lag som er kjent for oss, men vi tar det. Det er en spennende gjeng.

Nord-Irland, som forbereder seg til sin første store turnering noensinne, sparker i gang gruppekampen mot Norge på St Mary’s Stadium i Southampton torsdag 7. juli.

De møter deretter Østerrike 11. juli før de møter England 15. juli, med begge kampene også på St Mary’s Stadium.

Toerne i gruppe A går videre til 16-delsfinalen der vinnerne av gruppe B, med Tyskland og Spania på topp, venter.

Related Videos

Leave a Comment